دومین اجلاس اتاقهای بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا با حضور روسا و نمایندگان اتاقهای بازرگانی کشورهای آسیایی و اتاقهای بازرگانی ایران روز دوشنبه به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان آغاز به کار کرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در آیین گشایش این اجلاس گفت: آسیای توانمندتر با استفاده از تکنولوژی نوین و اشتراک دانش بین اعضای مجمع گفتگوی همکاری آسیا و با احترام به گفتوگو تحقق مییابد.
به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران و به نقل از ستاد اطلاعرسانی اجلاس، امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان ضمن خوشامدگویی به مهمانان، روسا و نمایندگان اتاقهای بازرگانی کشورهای آسیایی، اعضای هیئترئیسه اتاق ایران، روسا و نمایندگان اتاقهای بازرگانی ایران، مسئولین کشوری و استانی که مهمان اصفهان هستند، اظهار کرد: پیشنیاز رشد و پیشرفت در تمام عرصههای اجتماعی، فرهنگی، علمی و اقتصادی در هر جامعهای صلح و آرامشی است که از راه گفتوگو بین جوامع و فرهنگهای مختلف محقق میشود.
او اصفهان را «شهر صلح خاورمیانه» نامید و با بیان اینکه اصفهان از دیرباز محل همزیستی مسالمتآمیز بین ادیان بوده است، افزود: قرنهاست مسلمانان، مسیحیان، یهودیان و زرتشتیان در کنار یکدیگر در اصفهان زندگی کرده و تاریخ هیچ منازعهای بین ادیان را در این شهر ثبت نکرده است.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه کشورهای عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ۵۶ درصد جمعیت و ۳۵ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان را در اختیار دارند، تصریح کرد: این آمار و ظرفیت نشان میدهد که با همکاری اتاقهای بازرگانی و همراهی دولتها میتوان امیدوار بود ملتهای آسیایی با همافزایی به توسعه همهجانبه دست یابند.
او ادامه داد: گفتوگو پیشنیاز و ابتداییترین ابزار تجارت بوده و تجارت علاوه بر مبادله کالا و سرمایه، تبادلات فرهنگی را نیز به دنبال دارد بنابراین میتواند عاملی برای توسعه گفتوگو و بستری برای صلح و ثبات باشد.
کشانی خاطرنشان کرد: دومین اجلاس اتاقهای بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا با شعار «آسیایی توانمندتر و منسجمتر از طریق فناوریهای نوین» امروز (۲۹ آوریل ۲۰۲۴) بهمنظور گفتوگو بین اتاقهای بازرگانی کار خود را آغاز میکند.
او با اشاره به برگزاری نشست روسا و نمایندگان اتاقهای بازرگانی و نشست ارتقای سرمایهگذاری در آسیا در روز اول این اجلاس، تصریح کرد: در روز دوم نیز چهار میزگرد پیرامون «فناوری نو»، «گردشگری»، «امنیت غذایی و کشاورزی» و «توسعه پایدار» برگزار میشود که از مهمانان اجلاس برای حضور در این میزگردها و ارائه نظرات خود برای توسعه آسیا دعوت میکنم.
او با بیان اینکه در اختتامیه نیز بیانیه و گزارش کار این اجلاس بهعنوان سند نهایی منتشر خواهد شد، از مهمانان دعوت کرد از نمایشگاه توانمندیهای استان اصفهان بازدید کنند. رئیس اتاق بازرگانی اصفهان از تلاشهای وزارت امور خارجه در برگزاری این اجلاس و حضور مهمانان خارجی تقدیر کرد.
بخش خصوصی به افزایش همکاری کشورهای آسیا کمک میکند
نایبرئیس اول اتاق بازرگانی ایران نیز در این مراسم گفت: همکاری و هماهنگی بخشهای خصوصی در کنار دولتها در چارچوب اجلاس اتاقهای بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا کمک بزرگی به تحقق آرمانهای ما از جمله همبستگی و همکاری در زمینههای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و محیط زیستی خواهد کرد و بیتردید این مسیر زمینهساز کاهش تنش بین دولتها و افزایش همکاریها میشود.
محمدرضا بهرامن ضمن خوشامدگویی به میهمانان داخلی و خارجی، اظهار داشت: خوشحال هستیم که شما عزیزان دعوت اتاق را پذیرفتید و از فاصلههای دور برای شرکت در این اجلاس در ایران حضور یافتید.
او ضمن تقدیر از دبیرکل مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD)، روسا و نمایندگان اتاقهای بازرگانی، پژوهشگران و اساتید دانشگاهی حاضر در اجلاس، افزود: احساس قوی داریم و بر این باور هستیم که همکاری و هماهنگی بخشهای خصوصی در کنار دولتها در چارچوب اجلاس (ACD) کمک بزرگی به تحقق آرمانهای ما از جمله همبستگی و همکاری و در زمینههای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و محیط زیستی خواهد کرد و بیتردید این مسیر در کاهش تنش بین دولتها و افزایش همکاری آنان کمککننده خواهد بود. نایبرئیس اول اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: ازاینرو نیاز است از تجربیات شما در تمامی برنامههای جانبی این اجلاس به نحو مطلوب بهرهمند شویم.
بهرامن خاطرنشان کرد: جا دارد از اتاق بازرگانی اصفهان برای میزبانی و فراهمکردن فضای برگزاری این اجلاس دوروزه، به طور ویژه تشکر کنیم. او اضافه کرد: در این اجلاس برای شما آرزوی موفقیت داریم و امیدواریم اسنادی که در پایان این اجلاس اسنادی تهیه میشود راهنمایی برای اجلاس آتی باشد.
موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود
دبیرکل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا ACD نیز گفت: موضوعات مورد توافق کشورهای عضو از طریق انتشار گزارش نتایج اجلاس پیگیری شود.
پورنچای دانویواتانا با بیان اینکه خرسندم که توانستم بهعنوان رئیس ACD در این کنفرانس شرکت کنم، گفت: از تمام کسانی که فرصتی را فراهم کردند که این جلسه برگزار شود، بسیار سپاسگزارم.
او با اشاره به برگزاری نخستین اجلاس اتاقهای بازرگانی عضو ACD در سال ۲۰۲۱ در کشور ترکیه اظهار کرد: این مجمع توسط اتحادیه اتاقهای بازرگانی در ترکیه با عنوان TOBB برگزار شد که در پایان نیاز به گسترش چنین اجلاسهایی برای رسیدن به توافق مورد تأکید قرار گرفت.
دبیرکل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا افزود: برایآنکه بتوانیم گفتگوها را بین ۳۵ کشور ACD و همچنین گفتگوهای میان منطقهای را با یکدیگر ادامه دهیم، برگزاری چنین اجلاسی موثر است.
او با تاکید بر اینکه ضروری است اعضای مجمع گفتگوی همکاری آسیا از لحاظ ارتباطات با ایجاد استانداردها و قوانین در موضوع سرمایهگذاری، با یکدیگر تبادلات بیشتری داشته باشند، گفت: در این مسیر موضوعات گوناگونی وجود دارد و نقش حیاتی اتاقهای بازرگانی در این زمینه بسیار مهم است.
دبیرکل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا با بیان اینکه احتمال دارد، جلسه بعدی اجلاس در کشور قطر برگزار شود، اظهار کرد: علاوه بر اینکه علاقهمند هستم که چنین جلساتی تداوم داشته باشد، همچنین میخواهیم که افراد دستاندرکار به مشکلاتی که در این موضوع وجود دارد بهصورت عمیق فکر کنند تا بتوانیم با همکاریها مشکلات را برطرف کنیم.
پورنچای دانویواتانا ادامه داد: اگر هر کدام از اتاقهای بازرگانی آمادگی خود را بهعنوان سومین میزبان اعلام کنند و داوطلب شوند در نهایت میتوانیم به اجماع برسیم.
او خاطرنشان کرد: باید بتوانیم همکاریهای چندجانبه را بهبود ببخشیم تا بتوانیم چنین مجمعهایی را به موفقیت برسانیم، بنابراین نیاز است که نتایج توافقات بهصورت گزارش به ACD ارائه شود و از طریق بهبود شرایط مشکلات را برطرف کنیم تا در مسیر توسعه پیشرفت داشته باشیم.
برای رشد اقتصادی، برقراری رفاه و صلح نیاز است
مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه نیز با تاکید بر اینکه اجلاس اتاقهای بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا، میتواند به الگوهای ممکن بین بخشهای خصوص و دولتی تبدیل شود، گفت: برای رشد اقتصادی، برقراری رفاه و صلح نیاز است.
علی چگنی، ضمن خوشآمدگویی به نمایندگان عضو ACD، اظهار کرد: در جمهوری اسلامی ایران در نظر داریم با همکاری همه جانبه بتوانیم اهداف خود را پیش ببریم و به نتیجه برسیم، اکنون در زمانی هستیم که پیشبردن اهداف اقتصادی به تنهایی نتیجه ندارد، همکاری همه جهان را نیاز داریم، همچنین برای رشد اقتصادی، برقراری رفاه و صلح نیاز است تا همکاریهای همه جانبه شامل همکاریهای بینالمللی از طریق افراد ذیصلاح انجام شود.
او با تاکید بر اینکه در چنین مجامعی که اغلب اعضای ACD حضور دارند، پتانسیل های بسیار زیادی وجود دارد، افزود: در این مجمع میتوان همه جانبه کار کنیم، هرکشوری تواناییهای خاص خودش را دارد، امیدوارم این اجلاس به الگوهای ممکن بین بخشهای خصوصی و دولتی تبدیل شود.
مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: وزارت امور خارجه آماده است تا از طریق پشتیبانیهای دولتی و کشورهای عضو، خودش را به اهداف اقتصاد جهانی نزدیک کند، البته این رشد و پیشرفت سریع نیست و از طریق همکاری به وجود میآید، باید بدانیم کشورهای دیگر چه کمکهایی میتوانند انجام دهند، جلسات اجلاس بسیار مهم هستند و میتوانند نقش مهمی در ارتقای ارتباطات ایفا کنند. کشورهای عضوACD را به نهایت همکاری دعوت میکنیم، حضور آنها در این مجمع نشان داد که میتوانیم همکاریهای فعالانه داشته باشیم.
اتاقهای بازرگانی برای شبکهسازی به دنبال گسترش ارتباطات باشند
دبیرکل اتاق بازرگانی و صنایع امارات متحده عربی، با بیان اینکه فرصتی به وجود آمده تا با توسعه شبکهسازی، خدمات خودمان را ارتقا دهیم، گفت: اولین وظیفه ما بهعنوان اتاق بازرگانی این است که تجارب را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم و برای ارتقای شبکهسازی ارتباطات اتاقها را بهبود ببخشیم.
حمید محمد بن سالم در این مراسم اظهار کرد: از رئیس اتاق بازرگانی اصفهان و اعضای این مجموعه بابت میزبانی بسیار خوب تشکر میکنیم، باعث افتخار است که امروز در این مجمع حضور داریم، ما برای اولینبار است که به اصفهان میآییم و روز گذشته با یک اصفهانگردی در سطح شهر متوجه شدیم، اصفهان یکی از شهرهای زیبا برای گردشگری است.
دبیرکل اتاق بازرگانی و صنایع امارات متحده عربی گفت: در سالهای گذشته مجمع جهانی اتاقهای بازرگانی در دبی برگزار شد و آنجا موضوع تغییر سرویسهای اتاقهای بازرگانی مطرح شد، برایناساس ما میخواهیم تغییرات جدیدی به وجود بیاوریم. سرویسهای جدید باید ایجاد شوند و سپس ارتقا یابند، ما نیاز داریم از هوش مصنوعی استفاده کنیم و بهعنوان اتاقهای بازرگانی باید اطمینان داشته باشیم که فعالیتها نرم و روان انجام میشوند.
او با تاکید بر اینکه در این مجمع باید توانایی کشورها را در نظر بگیریم، تصریح کرد: در امارات متحده عربی و در اتاق بازرگانی آمادگی کامل داریم تا تجارب دیگران را یاد بگیریم و تجارب خود را به اشتراک بگذاریم، خوشبختانه تاکنون روابط خوبی با اتاق بازرگانی ایران داشتهایم، اما اکنون نیازمندیم بدانیم چه قدمهایی باید برداشته شود تا بتوانیم مسیر را برای بخشهای خصوصی هموار کنیم.
مجمع گفتگوی همکاری آسیا Asia Cooperation Dialogue با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقهای بین دولتها و سازمانهای منطقهای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ بهعنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است. کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند
پاسخ دهید