در گذشته استقبال از موزه ها بسیار اندک بود و فقط قشر خاصی از این مکان ها بازدید می کردند. اما پیشرفت علم وفناوری در عصر حاضر و بالا رفتن بینش فرهنگی افراد ،موجب شد به تدریج نقش موزه ها در جامعه پر رنگ تر شود.از آنجا که انسان موجودی فرهنگی است؛ بازدید از موزه ها بر افزایش علم و دانش و یابه عبارتی سواد اطلاعاتی و معلومات عمومی آنان می افزاید.
بهمین جهت در آخرین روزهای اولین ماه پاییز ، جمعی از پیش کسوتان باتفاق هیئت مدیره کانون بازنشستگان مخابرات از موزه مخابراتی دیدن نموده و خاطرات دوران گذشته را یادآور شدند.
فرشته صبایی که مسئولیت افتتاح موزه مخابرات اصفهان را بر عهده دارد ، به اهداف شکل گیری این مجموعه پرداخت وگفت: هدف از شکل گیری این موزه، ایجاد بستری برای آشنایی آحاد مردم با روند توسعه تجهیزات و فناوریهای ارائه شده در عرصه ارتباطات و مخابرات بوده که امیدواریم توانسته باشیم تا حد مطلوبی در راستای تحقق این هدف گام برداریم.
شایان ذکر است بخشی از طبقه همکف ساختمان مخابراتی نقش جهان به متراژ ۱۵۰ متر واقع در خیابان شهید بهشتی نژاد، به دلیل نزدیک بودن به میدان تاریخی نقش جهان و دیگر موزههای استان به عنوان مکان احداث موزه مخابرات در نظر گرفته شده است.
صبائی ، جمعآوری اقلام مخابراتی قدیمی مانند قطعات فنی، تلفن، عکسها و مکاتبهها در مخابرات منطقه اصفهان، حفظ هویت تاریخی و قدمت این اقلام را از دیگر اهداف احداث این موزه دانست.
این موزه با امکانات موجود و کمترین هزینه برای مخابرات محقق شده است.
گفتنی است : از وظایف مهم موزه برقرار کردن ارتباط فرهنگی بازدید کننده با شی به نمایش درآمده است در حقیقت باید کوشید تا همان ارتباط وحسی را که بین خالق اثر وخودش وجود داشته به بیننده منتقل شود . ارتباط فرهنگی میان موزه ها یکی از مهمترین راه هایی است که به بررسی شناخت فرهنگ ها می پردازد و موزه ها را از سکون و رکود بیرون آورده و پر بار می کند.
مصطفی خشویی ، مدیرکانون بازتشستگان مخابرات ، گفت : موزه ای که تشکیل شده لازم بوده است اما اشکالات جزیی دارد که باید نیروهای متخصص در هرزمینه بیایند واصلاح کنند. هدف این است که از بازنشستگان متخصص بیشتر بهره گیری شود.
گفتنی است : موزه مخابرات اصفهان در روز چهارم اردیبهشت ۱۴۰۲ توسط مدیرعامل وقت مخابرات افتتاح گردید.بهمن توکلی فرد
موزه مخابرات اصفهان ، تماشاگه تاریخ ارتباطات
نظر شما؟
عالی 0
مفید 0
غیرمفید 0
پاسخ دهید