به گزارش یایگاه خبری طبیعت گردشگران درنشست خبری ترجمان دانش دکتر مرجان بیگی مطرح کرد:زنان و مادران نقشی بسیار کلیدی در خانواده و تربیت فرزندان داشته و سلامت آنان تاثیر بسزائی در سلامت خانواده و جامعه دارد. در خصوص مرگ های مادر باردار توافق بر آن است كه كليه مرگهاي مادران غيرقابل قبول محسوب می شود، چرا كه بسياري از علل مرگ قابل پيشگيري است و در جهان امروز امكانات لازم براي جلوگيري از آنها و برخورداری از يك حاملگي و زايمان بي خطر وجود دارد.
تعريف مرگ مادر باردار مورد استفاده در وزارت بهداشت و کمیته کشوری سلامت مادران مطابق با تعريف سازمان جهانی بهداشت بدین شرح است: مرگ هنگام حاملگی تا 42 روز پس از ختم بارداری، صرف نظر از مدت و محل حاملگی به هر علتی مرتبط با بارداری، تشدید شده در بارداری، یا به علت مراقبت های ارایه شده طی آن، اما نه به علت حادثه یا تصادف
خوشبختانه ایران در بین کشورهای منطقه مدیترانه در وضعیت رضایتبخشی از مرگ مادری قرار دارد و آنچه که کاهش میزان مرگ مادری را در کشور ایران سبب شده است اجرای صحیح نظام مراقبت مرگ مادری است. در این نظام که از سال 1379 (2000 میلادی) از جانب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه های کشور ابلاغ شده است، بررسی مرگ های مادر باردار به منظور کشف علل و نواقص ارائه خدمات، صورت می گیرد. سپس راهکارهای مداخلاتی به منظور جلوگیری از تکرار مرگ صورت می پذیرد.
اجرای این نظام از زمان ابلاغ تا کنون، کاهش قابل ملاحظه ای را در روند مرگ های مادری فراهم نموده است به طوری که نسبت مرگ مادری (MMR) را از 44 در 100 هزار تولد زنده در سال 1379 به 21 تا 25 در 100 هزار در طی سال های 1395 تا 1402 رسانده است. البته مقرر است مرگ مادری در کشور ما بر اساس اهداف توسعه پایدار (SDH) به رقم 9 در 100 هزار در سال 2030 برسد و لذا نیاز به یک عزم جامع و قوی برای دستیابی به این هدف داریم.
برنامه ریزی های جامع و استراتژیک به منظور بهبود بررسی مرگ های مادری، ارتقای وضعیت ارائه خدمات در نظام سلامت (بخش بهداشت و درمان) و همچنین تلاش برای بهبود سواد سلامت مادران و خانواده های ایشان می تواند دستیابی به هدف توسعه پایدار در زمینه مرگ مادری را موجب شود.
ایران در بین کشورهای منطقه مدیترانه در وضعیت رضایتبخشی از مرگ مادری قرار دارد
نظر شما؟
عالی 0
مفید 0
غیرمفید 0
پاسخ دهید