رئیس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان:مراکز علمی بجای پژوهش‌های تکراری به دنبال پروژه‌هایی بروند که به‌طور مستقیم به ارتقای تولید، بهره‌وری آب، سازگاری با تغییر اقلیم و اقتصاد کشاورزی کمک می کند

.
به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران مهرداد مرادمند روز یکشنبه در همایش نخستین رویداد ملی«درهای باز کشاورزی» افزود: این رویداد فرصتی برای آینده نگری و گفت‌وگوی مستقیم میان محققان، کشاورزان، مدیران و کارشناسان برای مواجهه با چالش‌های کم‌آبی، تغییر اقلیم، قطعی برق، سرمازدگی و تغییرات شدید آب‌وهوایی است.
وی افزود: پژوهش‌های کشاورزی باید به ارائه راهکارهای ساده و قابل‌ پیاده‌سازی برای کشاورزان منتهی شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: پژوهش تنها در قالب پایان‌نامه یا گزارش مکتوب فایده‌ای برای بخش کشاورزی ندارد بلکه باید به یک راهکار قابل اجرا در میدان عمل تبدیل نشود.
مرادمند با اشاره به چالش‌های متنوع کشاورزی در استان اصفهان گفت: نباید برای همه مناطق استان نسخه واحد پیچید زیرا اصفهان با تنوع اقلیم، محصول و منابع آبی نیازمند نگاه منطقه‌ای و تدوین نسخه‌های خاص متناسب با هر پهنه است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان هشدار داد: بی توجهی به این مساله تکرار مشکلات در سال‌های آینده را بدنبال خواهد داشت، در حالی که راهکار بسیاری از این بحران‌ها در پژوهش‌های کاربردی و انتقال صحیح نتایج آن به بهره‌برداران است.
وی استفاده از ظرفیت مراکز تحقیقاتی، شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های کشاورزی را ضروری دانست و گفت: عبور از بحران‌های فعلی کشاورزی نیازمند مشارکت همه‌جانبه است.
مرادمند افزود: مراکز علمی بجای پژوهش‌های تکراری به دنبال پروژه‌هایی بروند که به‌طور مستقیم به ارتقای تولید، بهره‌وری آب، سازگاری با تغییر اقلیم و اقتصاد کشاورزی کمک می کند.
نخستین رویداد ملی «درهای باز کشاورزی» از سوی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی(تات) همزمان با سراسر کشور با هدف اطلاع‌رسانی ۵۰ سال تجربه پژوهش و یافته‌های این سازمان به تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان، کارشناسان و مدیران روز یکشنبه در مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اصفهان برگزار شد.
مرکز تحقیقات کشاورزی و آموزش منابع طبیعی استان اصفهان با سه معاونت (آموزش، پژوهش و فناوری و برنامه‌ریزی و پشتیبانی)، ۹ بخش تحقیقاتی، ۱۶ ایستگاه و پایگاه، آزمایشگاه‌های تخصصی و یک مرکز رشد، یکی از مراکز پیشرو کشور به‌شمار می‌رود که در برخی سال‌ها رتبه نخست را کسب کرده است.
بیش از ۵۵ درصد پژوهش‌های این مرکز در حوزه امنیت غذایی انجام می‌شود، افزود: استفاده از پساب تصفیه‌شده، اصلاح خاک، ارتقای کیفیت محصولات دامی، مقابله با تغییرات اقلیمی و مدیریت منابع طبیعی از جمله محورهای اصلی فعالیت پژوهشی این مرکز است.
در حال حاضر حدود ۱۹۰ نفر شامل اعضای هیات علمی، محققان، کارشناسان و نیروهای خدماتی در این مرکز فعالیت دارند.