معاون بهزیستی استان اصفهان: 13 هزار نفر از مددجویان فاقد مسکن هستند که بیش از 10 هزار نفر از آنها دارای عضو معلول هستند

سرپرست معاونت مشارکت‌های مردمی، اشتغال و مؤسسات خیریه اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: در حال حاضر بیش از 13 هزار نفر از مددجویان استان فاقد مسکن هستند که بیش از 10 هزار نفر از آنها دارای عضو معلول هستند

به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران، سیدکمال صدیقی، سرپرست معاونت توسعه کارافرینی، اشتغال وتوانمند سازی ، اداره کل بهزیستی استان ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، بخشی از فعالیت‌ها و دستاوردهای اداره کل بهزیستی استان را تشریح کرد.

صدیقی با اشاره به ساختار جدید معاونت توسعه کارآفرینی، گفت: فعالیت‌های معاونت ما در سه دفتر توانمندسازی و رفاه اجتماعی، اشتغال و مسکن سازماندهی شده است. دفتر توانمندسازی و رفاه اجتماعی که به تازگی از حوزه‌های سلامت اجتماعی و توانبخشی جدا شده، مسئولیت‌هایی چون بیمه پایه درمان جامعه هدف، بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار شهری و روستایی، پرداخت کمک هزینه تحصیلی و دانشجویی، طرح استعدادیابی و توسعه مهارت‌های نوجوانان 13 تا 18 سال، و ارائه جراحی رایگان کودکان نیازمند زیر 18 سال از طریق تفاهم‌نامه با مؤسسات خیریه را بر عهده دارد.

وی افزود: سال گذشته در بخش بیمه اجتماعی بیش از هزار نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و بیش از 74 میلیارد تومان هزینه شد. همچنین در بخش کمک هزینه درمان، بیش از 360 نفر مورد حمایت قرار گرفتند که هزینه‌ای بالغ بر 80 میلیارد تومان داشت. در حوزه کمک هزینه تحصیلی نیز بیش از 3266 دانش‌آموز از خانواده‌های زنان سرپرست خانوار و بیش از 5385 دانش‌آموز دارای معلولیت حمایت شدند. دانشجویان تحت پوشش هم در دو بخش خانواده زنان سرپرست خانوار و معلولین به ترتیب 420 و 546 نفر بوده‌اند.

صدیقی درباره طرح استعدادیابی نوجوانان توضیح داد: این طرح در استان اصفهان به عنوان پایلوت اجرا شده و هدف آن شناسایی نوجوانان مستعد 13 تا 18 سال و ارائه آموزش‌های مهارتی است تا پس از فارغ‌التحصیلی از بیکاری جلوگیری شود و آنها بتوانند با توانمندی‌های کسب شده وارد بازار کار شوند.

در بخش اشتغال نیز وی گفت:سال گذشته بیش از 860 میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص یافت که حدود 66 درصد آن جذب شده است. این میزان جذب، استان اصفهان را در رتبه ششم کشوری قرار داده است. در بخش وجوه اداره شده نیز تمام اعتبار تخصیص یافته به صورت کامل جذب شده و در بیمه معلولین نیز چهار هزار 401 نفر تحت پوشش قرار گرفته‌اند.

صدیقی درباره حمایت از کارفرمایانی که معلولین را به کار می‌گیرند افزود: برای تشویق کارفرمایان، بسته به شدت معلولیت، تا 50 درصد حقوق این افراد به عنوان مشوق از طریق اعتبارات دولتی پرداخت می‌شود.

وی همچنین به طرح نصب پنل‌های خورشیدی اشاره کرد و گفت: تاکنون نزدیک به 286 نفر متقاضی شده‌اند که حدود 70 نفر موفق به نصب پنل شده‌اند. ما تفاهم‌نامه‌ای با وزارت نیرو داریم تا نیروگاه‌های خورشیدی تجمیعی برای کسانی که امکان استفاده از تسهیلات فردی ندارند ایجاد کنیم.

صدیقی درباره وضعیت مسکن مددجویان اظهار داشت: موضوع مسکن یکی از دغدغه‌های اصلی ماست؛ البته متولی اصلی مسکن، سازمان‌هایی مانند راه و شهرسازی و بنیاد مسکن هستند. با این حال، ما به عنوان تسهیل‌گر و مطالبه‌گر نقش داریم و همراهی خیرین و بنگاه‌های اقتصادی در این حوزه ضروری است.

وی ادامه داد: با وجود افزایش سقف تسهیلات مسکن از 30 میلیون به 200 میلیون تومان به صورت بلاعوض و افزایش تسهیلات بانکی به حدود 600 میلیون تومان، اما سهم آورده مددجویان به شدت افزایش یافته و بسیاری از مددجویان تحت پوشش ما در دهک‌های پایین درآمدی، امکان تأمین آورده را ندارند.

صدیقی تاکید کرد: برخی مددجویان به دلیل نداشتن سهم آورده از پروژه‌های تعریف شده حذف می‌شوند و به پروژه‌های آتی منتقل می‌شوند. افزایش تورم و شرایط اقتصادی باعث شده که آرزوی خانه‌دار شدن برای این عزیزان بسیار دور از دسترس به نظر برسد.

وی افزود: در حال حاضر بیش از 13 هزار نفر از مددجویان استان فاقد مسکن هستند که بیش از 10 هزار نفر از آنها دارای عضو معلول هستند و بیش از دو هزارو 965 نفر نیز از خانواده‌های حوزه سلامت و زنان سرپرست خانوار می‌باشند.

صدیقی گفت: سال گذشته تعهد تحویل 367 واحد مسکونی داشتیم که با تلاش همکاران، 374 واحد تحویل شد. همچنین در بخش تسهیلات مسکن، 337 مورد با پرداخت نزدیک به 31 میلیارد تومان ودیعه مسکن انجام شده است.

وی درباره مشکلات موجود در پرداخت تسهیلات مسکن بیان کرد: بانک‌ها تسهیلات را فقط به دهک‌های 1 تا 3 پرداخت می‌کنند که این موضوع غیرقانونی است و ما در حال پیگیری از طریق دیوان عدالت اداری هستیم. این دهک‌ها نیز اغلب مشکلاتی در اعتبارسنجی دارند و مجبورند افراد دیگری را شریک وام کنند.

صدیقی افزود: سقف تسهیلات سال گذشته 100 میلیون تومان بود که امسال به 150 میلیون تومان افزایش یافته و سقف تسهیلات خرید و ساخت مسکن تا 400 میلیون تومان است. در سال گذشته نیز از حساب سر امام بیش از 7 میلیارد تومان جذب شده که نیمی از آن توسط خیرین تأمین شده و به 68 نفر پرداخت شده است.

وی در پایان ضمن قدردانی از تلاش‌های همکاران، از خیرین و بنگاه‌های اقتصادی خواست تا با همراهی بیشتر در اجرای مسئولیت اجتماعی، به حل مشکلات مسکن مددجویان کمک کنند تا این افراد بتوانند زندگی با امنیت و آرامش بیشتری داشته باشند.

هدف ما توانمندسازی، افزایش کیفیت زندگی و فراهم‌کردن زمینه حضور فعال اجتماعی برای افراد دارای معلولیت است

در بخش دیگری از این نشست پژمان پورشبانان سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان اصفهان همزمان با هفته بهزیستی با اشاره به وضعیت خدمات‌رسانی در این حوزه گفت: در حال حاضر بیش از 92 هزار فرد دارای معلولیت در استان تحت پوشش خدمات توانبخشی بهزیستی قرار دارند.

وی از فعالیت 78 مرکز شبانه‌روزی در استان خبر داد و افزود: این مراکز به 4657 مددجو خدمات ارائه می‌کنند. همچنین پنج مرکز مراقبت در منزل با 450 مددجو و 45 مرکز ویزیت در منزل با 2141 خدمت‌گیرنده فعال هستند. به گفته پورشبانان، 523 مرکز روزانه نیز در استان به 4540 فرد دارای معلولیت خدمات توانبخشی ارائه می‌دهند.

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی استان اصفهان درباره پرداخت‌های حمایتی توضیح داد: در حال حاضر 51 هزار و 142 نفر مستمری دریافت می‌کنند. حق پرستاری آسیب نخاعی به دو هزارو 122 نفر پرداخت می‌شود و ده هزار و 48 نفر هم از کمک‌هزینه معیشت موضوع ماده 27 برخوردارند.

به گفته این مقام مسئول، کمک‌هزینه لوازم بهداشتی برای 759 نفر و حق پرستاری و مددکاری برای 390 نفر پرداخت می‌شود.

پورشبانان همچنین گفت: کمک‌هزینه تحصیلی برای چهار هزار 995 نفر و کمک‌هزینه ایاب و ذهاب برای 2974 نفر در نظر گرفته شده است. در سال گذشته، کمک‌هزینه کاشت حلزون به 264 نفر پرداخت شد.

وی با اشاره به خدمات پزشکی و توانبخشی افزود: سال گذشته 28 مرکز پزشکی طرف قرارداد با بهزیستی بودند و 17 هزار و 162 نفر در کمیسیون‌های پزشکی مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین 475 نفر برای معافیت نظام وظیفه ارزیابی شدند.

او با اشاره به اقدامات غربالگری گفت: سال گذشته بیش از 46 هزار و 148 نوزاد در استان غربالگری شنوایی شدند و برنامه‌های غربالگری شنوایی کودکان سه تا پنج سال و بینایی کودکان سه تا شش سال هم اجرا شد.

پورشبانان درباره افزایش مستمری‌ها در سال 1404 توضیح داد: مستمری افراد یک‌نفره از یک میلیون تومان به یک میلیون و 400 هزار تومان، مستمری دو نفره از یک میلیون و 420 هزار به یک میلیون و 988 هزار تومان و مستمری سه نفره از دو میلیون به دو میلیون و 800 هزار تومان افزایش یافته است. همچنین مستمری خانوارهای چهار نفره از دو میلیون و 950 هزار تومان به چهار میلیون و 300 هزار تومان و خانوارهای پنج نفر و بیشتر به چهار میلیون و 100 هزار تومان رسیده است.

وی همچنین از افزایش حق پرستاری به چهار میلیون و 200 هزار تومان خبر داد و گفت: کمک‌هزینه لوازم بهداشتی نیز از آذر پارسال از 600 هزار تومان به 900 هزار تومان افزایش یافته است.

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی استان اصفهان در پایان تأکید کرد: هدف ما توانمندسازی، افزایش کیفیت زندگی و فراهم‌کردن زمینه حضور فعال اجتماعی برای افراد دارای معلولیت است و این خدمات در کنار اقدامات مراقبتی و حمایتی، بر آموزش، آگاه‌سازی و حذف موانع فرهنگی و فیزیکی تمرکز دارد.