معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اعلام کرد: روزانه ۵۳۰ تن تخممرغ در اصفهان تولید و بخش عمده آن به سایر استانها ارسال میشود.
به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران به نقل از ایرنا، حسین ایراندوست روز سه شنبه در نشست خبری افزود: مصرف روزانه تخممرغ در استان کمتر از ۲۰۰ تن است، بنابراین بخش مهمی از نیاز کشور به این ماده غذایی از استان اصفهان تامین میشود.
وی با اشاره به وجود ۲۶ واحد مرغ تخمگذار فعال با ظرفیت بیش از ۱۶ میلیون قطعه در استان تصریح کرد: سرانه تولید تخممرغ در کشور ۱۵.۶ کیلوگرم و در اصفهان ۳۹ کیلوگرم به ازای هر نفر است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اضافه کرد: این خطه با تولید سالانه بیش از ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تن انواع محصولات دامی و طیور، سهم ۱۵ درصدی در تولید شیر کشور، رتبه دوم در تولید گوشت قرمز و جایگاه نخست در تولید تخممرغ را به خود اختصاص داده است.
ایراندوست ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ این استان با تولید سالانه ۷۳ هزار تن گوشت قرمز رتبه دوم کشور را کسب کرده و در زمینه تولید تخممرغ نیز با ۲۰۹ هزار تن در سال، ۱۶ درصد از کل تولید کشور را تأمین میکند.
به گفته وی، با وجود محدودیتهای اقلیمی، نوسانات ارزی و مشکلات اقتصادی، بخش خصوصی استان با بهرهگیری از فناوریهای نوین و کارشناسان فنی توانسته است جایگاه برتر خود را در حوزه تولیدات دامی حفظ و روزانه بیش از هزار تن مرغ زنده به کشتارگاهها عرضه کند که حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن آن به دیگر استانها ارسال میشود.
معاون جهاد کشاورزی اصفهان خاطرنشان کرد: منطقه ما در تولید شیر نیز ۱۵ درصد از شیر کشور را تأمین میکند و در تولید گوشت مرغ با ۱۷۲ هزار تن معادل پنج و نیم درصد تولید ملی در رتبه ششم کشور قرار دارد.
روزانه ۵۳۰ تن تخممرغ در اصفهان تولید میشود
ایراندوست گفت: تلاش مجموعه تولیدکنندگان استان بر آن است که در کنار فراوانی محصول، کیفیت و سلامت غذا نیز در سطح مطلوب حفظ و امنیت غذایی جامعه تضمین شود.
وی ادامه داد: با وجود برخی کمبودها در نهادهها و مشکلات حوزه تولید، تولیدکنندگان استان با تمام توان ایستادهاند و اجازه ندادهاند خللی در عرضه مواد پروتئینی مردم ایجاد شود. هیچ جای نگرانی برای مردم وجود ندارد، زیرا استان اصفهان در تأمین تخممرغ و سایر محصولات دامی نه تنها خودکفا، بلکه صادرکننده است.
معاون جهاد کشاورزی اصفهان اظهار داشت: در سالهای گذشته و حتی در شرایط بحرانی مانند دوران جنگ اخیر، تولیدکنندگان اصفهانی با ایثار و پشتکار، چرخه تولید را متوقف نکردند و تلاش کردند نهادهها به موقع در اختیار واحدها قرار گیرد تا تولید تخممرغ در سطح جامعه کاهش نیابد.
استان اصفهان یکی از قطبهای مهم تولید محصولات دامی در کشور است و سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار تن (معادل ۱۴ درصد کشور) از این محصولات در این خطه تولید میشود.عکس فاطمه صابری
پاسخ دهید