نشست خبری روز جهانی شیر؛ تاثیر مصرف شیر در کاهش بیماری‌ها به ویژه کبد چرب/ قیمت شیر در کنار سایر نوشیدنی ها و فست فودها قابل مقایسه نیست اما در سبد خرید خانواده ها جایگاه مناسبی ندارد

نشست خبری پنجمین بزرگداشت روز جهانی شیر در اتاق بازرگانی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران، رضا زاهدی دبیر اجرایی پنجمین بزرگداشت روز جهانی شیر با اشاره به اینکه موضوع مصرف شیر مورد غفلت قرار گرفته است اظهار داشت: یکی از شاخص های توسعه یافتگی در کشورها، مصرف شیر و لبنیات است امسال تلاش می کنیم برای فرهنگ سازی بهتر و ترغیب مردم به مصرف شیر رویداد جدی را داشته باشیم.
محمد جعفر فوده عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی دلیل حضور اتاق بازرگانی در این بزرگداشت را اهمیت شیر در کاهش بیماری‌ها عنوان کرد. او گفت اتاق بازرگانی تصمیم گرفته در کنار اهل فن باشد و در روز جهانی شیر نه تنها به شیر که به تخم مرغ و پروتئین های مهم در آن اشاره داشته باشد بنا به گفته فوده اتاق بازرگانی برای جمع کردن متخصصان دور یک میز وارد میدان شده تا تغییر در نگرش مردم نسبت به مصرف شیر را ایجاد کند.
تولید یک میلیون و 800 هزار تن شیر در سال در استان اصفهان
حسین ایراندوست معاون بهبود تولیدات فراورده های دامی جهاد کشاورزی در این نشست تولید شیر در استان اصفهان را یک میلیون و 800 هزار تن در سال عنوان کرد که 15 درصد تولید کشور را به خود اختصاص داده است.
وی تلاش جهاد کشاورزی و صنعت دامداری در استان اصفهان را منجر به افزایش تولید کمی کیفی شیر استان دانست و گفت: سالم ترین شیر در استان اصفهان تولید می شود که به سایر استان ها صادر می شود.
صادرات بیش از 2 هزار تن لبنیات استان به خارج از کشور
سید رضا موسوی مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان هم در این نشست، دامپزشکی استان اصفهان را در صنعت دام و طیور پیشرو عنوان کرد و ادامه داد: ما صیانت از سرمایه کشور را در صنعت دام انجام می دهیم در سال گذشته در دامداری ها از بروز بسیاری از بیماری‌های دام جلوگیری شد در 15 استان کشور از شیر با کیفیت استان اصفهان استفاده می کنند.
وی از صادرات بیش از 2 هزار تن لبنیات استان به ارزش 4 میلیون و 189 هزار دلار به خارج از کشور خبر داد.
ترویج فرهنگ سازی در مصرف شیر و لبنیات
دکتر علی پارسا معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به اینکه 75 سهم درصد سلامت دست خود مردم است گفت: یکی از وظایف ما نظارت بر بهداشت محیط است و با 300 نیروی بازرسی حداقل 45 روز یکبار از واحدهای لبنی بازدید داریم در سال 1402 از این مراکز 60 نمونه برداری داشتیم و 28 مورد عدم انطباق پیدا کردیم که بیشتر مربوط به حمل و نقل غیر بهداشتی و عدم صحت نگهداری است و 3 مورد اشکال در خط تولید کارخانجات بوده است.
وی در ادامه از حضور کارشناسان و مشاوران در مراکز بهداشت برای ترویج تغذیه سالم به مردم گفت: 130 کارشناس رژیم غذایی سبک زندگی سالم  و ترویج مصرف شیر و لبنیات را برای مردم ترویج خواهند کرد.
بیش از دو هزار مراقب سلامت وظیفه ارائه خدمات تغذیه ای را بر عهده دارند سفیران سلامت هم که از بین دانش آموزان انتخاب شدند آموزش های لازم را برای ترویج سبک زندگی سالم دیده اند و 12 هزار داوطلب سلامت داریم.
پارسا مصرف لبنیات در کشور را 164 گرم در روز بیان کرد که طبق استاندارد باید 250 گرم روزانه باشد مصرف لبنیات در کشور در دوسال گذشته به نصف رسیده و تلاش می کنیم در جهت فرهنگ سازی و افزایش مصرف لبنیات گام برداریم.

الزام راه اندازی ساعت سلامت جهت مصرف شیر
حسن نیلی رئیس دبیرخانه ایستگاه سلامت شیر در این نشست با ابراز نگرانی از روند نگران کننده رشد بیماری در کشور گفت: استان اصفهان قطب تولید شیر کشور است کار نمادینی در جهت مطالبه گری در همه ادارات با عنوان ساعت سلامت برای مصرف شیر باید راه بیفتد تا شاهد افزایش مصرف سرانه شیر و کاهش بیماری های غیر واگیردار باشیم.
افزایش سرانه مصرف شیر یکی از اهداف برنامه چهارم توسعه بوده است
وی با اشاره به اینکه افزایش سرانه مصرف شیر یکی از اهداف برنامه چهارم توسعه بوده است گفت: در حال حاضر برنامه هفتم توسعه در حال اجرا است، اما هنوز هدف برنامه چهارم محقق نشده است.
تاثیر مصرف شیر در کاهش بیماری‌ها به ویژه کبد چرب
نیلی اثر مصرف شیر در کاهش بیماری‌ها به ویژه کبد چرب را یکی از اهداف دبیرخانه ایستگاه سلامت شیر بیان داشت. او بر تلاش این دبیرخانه برای بالابردن مصرف شیر در اقشار مختلف تاکید کرد.
رساندن شیر به مردم و بالابردن مصرف شیر در میان اقشار مختلف به ویژه دانش آموزان  یکی از  اهداف پنجمین بزرگداشت روز جهانی شیر است.
فرهنگ غلط و بی توجهی خانواده‌ها سبب کاهش مصرف شیر شده است/ قیمت شیر در کنارسایر نوشیدنی ها و فست فودها قابل مقایسه نیست، اما در سبد خرید خانواده شیر جایگاه مناسبی ندارد
نیلی اما فرهنگ غلط و بی توجهی خانواده‌ها را نسبت به مصرف شیر دلیل کاهش مصرف دانست و گفت: قیمت شیر در کنارسایر نوشیدنی ها و فست فودها قابل مقایسه نیست، اما در سبد خرید خانواده شیر جایگاه مناسبی ندارد.
مدیل کل دامپزشکی در ادامه گفت: حلقه مفقوده از تولید به مصرف است. بحث پایه ما این است که باید مداخلات در مصرف صورت بگیرد باید فرهنگ سازی در حوزه مصرف لبنیات شکل بگیرد بسیاری از مشکلات فرهنگی است به طوری که در قشر مرفه هم شاهد کاهش مصرف شیر هستیم.
ترویج سبک زندگی سالم
وی ادامه داد: برخی اظهار نظرهای غیر کارشناسی در خصوص مصرف شیر در فضای مجازی باعث مشکلات مختلفی می شود و مصرف شیر را دچار مشکل می کند ما باید به سمت ترویج سبک زندگی سالم حرکت کنیم.
معاون فنی مرکز بهداشت استان نیز با تاکید بر اینکه باید مصرف شیر را در مدارس و مهدکودک ها ترویج بدهیم گفت: مادران نقش مهمی در اصلاح سبک زندگی و تغذیه سالم در کودکان خوهند داشت.
11 خرداد، برگزاری جشن ملی روز جهانی شیر در گذر چهار باغ
حمید مهدوی، دبیر اطلاع رسانی روز جهانی شیر نیز در پایان نشست تاکید کرد، برای الگوی اصلاح تغذیه و افزایش سرانه مصرف شیر، ۱۱ خردادماه در گذر چهارباغ جشن ملی روز جهانی شیر برگزار می‌شود، در پایان این نشست از پوستر این بزرگداشت در اتاق بازرگانی اصفهان رونمایی شد.
انتهای پیام/