این روزها در شرایطی که استانهای جنوبی ایران اوج روزهای گرم سال را با دمای ۴۰درجه سانتیگراد سپری میکنند جاذبههای دیدنی مناطق سردسیری استان کهگیلویه و بویراحمدبا دمای ۱۵ درجه سانتیگراد فضای متفاوتی را پیش روی مسافران گشوده است.
علی اکبر پاک؛ به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران،تنوع جاذبههای گردشگری از کوههای سربه فلک کشیده دنا و خامی، جنگلها، تا دریاچهها، آبشارها، چشمه سارها در کنار مردمان مهمان نواز کهگیلویه و بویراحمد را به بهشتی کم نظیر برای بهارگردی تبدیل کرده است.
دریاچه زیبای کوه گل، طبیعت پوشیده از گیاهان خوراکی و دارویی، نغمه پرندگان و آب و هوای دلپذیر در کنار زیرساختهای رفاهی کوه گل را به یکی از شلوغترین جاذبههای گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در این روزهای فصل بهار بدل کرده است.
دریاچه کوه گل و طبیعت بینظیر اطراف این دریاچه یکی ازجاذبههای گردشگری کهگیلویه و بویراحمد است که این روزها میزبان تعداد زیادی از گردشگران از سراسر ایران اسلامی است.
دریاچه زیبای کوه گل از نظر پوشش گیاهی و جانوری غنیترین منطقه دنای شرقی محسوب میشود اینجا میتوان پرندگان مهاجری همچون مرغابی، اردک کله سبز، درنا، لک لک، حواصیل، چنگر، خروس کولی و پرندگانی بومی دیگر را در اطراف آن به تماشا نشست.
اینجا وجود گیاهان خوراکی و دارویی چون قارچ کوهی، چویل، بابونه، نعناع کوهی، ریواس، جاشیر و پونه و گلهای رنگارنگ کوه گل را متناسب با نامش یعنی رویشگاهی پوشیده از گل و گیاه کرده است.
جاذبه های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد مقصد هزاران نفر گردشگر از مناطق مختلف کشور
سید مجتبیامیرحسینی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ تا کنون منطقه گردشگری کوه گل سی سخت در برخی از ساعات روز مملو از گردشگران از سراسر کشور است.
امیرحسینی اظهار کرد: از ابتدای تعطیلات نوروزی ۱۴۰۴ تاکنون جاذبههای گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از مناطق بکر طبیعی، بناهای تاریخی تا مکانهای مذهبی مقصد هزاران نفر گردشگر از مناطق مختلف این استان و دیگر استانهای مجاور شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد بیانکرد: بخش سردسیری کهگیلویه و بویراحمد به دلیل داشتن آب و هوای خنک و طبیعتی کوهستانی یکی از مقاصد گردشگران فصل بهار و تابستان بویژه از بخش جنوبی ایران به شمار میرود.
او با اشاره به استقبال گردشگران از جاذبههای گردشگری در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد، تصریح کرد: توسعه زیرساختها، معرفی ظرفیتهای گردشگری از طریق رسانهها و فضای مجازی در سطح ملی نقش مهمی در رونق صنعت گردشگری این دیار چهار فصل داشته است.
امیرحسینی ادامه داد: آبشار یاسوج، کوهگل سی سخت، تنگ مهریان، روستای کریک، پارک جنگلی یاسوج، غار ده شیخ، آبشار تنگ تامرادی از جمله مناطق دیدنی استان کهگیلویه و بویراحمد در فصل بهار و تابستان که هر ساله میزبان هزاران نفر گردشگر است.
راه دسترسی به منطقه گردشگری کوهگل دنا
برای دسترسی به این بهشت زمینی، باید ابتدا به شهر یاسوج مرکز استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد سفر کرد و پس از طی کردن مسافتی حدود ۳۵ کیلومتر به طرف شمال غربی این شهر، به شهر سیسخت رسید، با گذر از شهر سیسخت بعد از حدود ۶ کیلومتر به طبیعت زیبای منطقه کوهگل میرسید.
از پایین دست منطقه کوهگل پس از ۳۰ دقیقه پیادهروی، با از گذر از میان درختان کوهی و گلبوتههای وحشی میتوان به یکی از خیالانگیزترین جاذبههای طبیعی ایران در ارتفاعات رشته کوه دنا رسید.
در آخرین نقطه مسیر کوه گل توقف گاه خودرو ها و فروشگاه محصولات گیاهی و غذایی بومی با عرضه انواع داروهای گیاهی دنا و انواع ترشیجات از محصولات باغی، جنگلی توجه جمعیت زیادی از گردشگران را به خود جلب کرده است.
جاذبههای گردشگری نزدیگ به منطقه کوهگل سی سخت
آبشار تنگه نمک، چشمه سردو و منطقه حفاظت شده دنا از دیگر جاذبههای گردشگری نزدیک به این منطقه گردشگری کوهگل است که میتواند تجربه سفری خاطرهانگیز برای مسافران در نیمه دوم هر سال باشد.
کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲۵۰ تفرجگاه طبیعی، ۳۰۰ بقعه متبرکه، افزون بر ۸۸۰ اثر تاریخی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده در کنار جاذبههای مردمشناسی چون پوششها و گویشهای محلی و آواها و نواهای محلی یکی از مقاصد گردشگری جنوب کشور محسوب میشود.
پاسخ دهید