تلفیقی از پیچیدگی و سادگی در دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مبلمان مدرن اصفهان

مدرنیته بر مبل اصفهان تکیه زده است
تلفیقی از پیچیدگی و سادگی. پیوندی که در دوازدهمین نمایشگاه مبل مدرن اصفهان به‌خوبی پیداست؛ ده‌ها تولیدکننده و طراح در نمایشگاه مبلمان مدرن جمع شده‌اند تا تنوع و تولید را با یکدیگر گره بزنند.

به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران، صنعتی که سالیان سال است اصفهان را بر اریکه نوآوری نشانده است. با گذر در نمایشگاه دستت می‌آید که اینجا قرار است با هنرمندانی آشنا شوی که با احیای این صنعت توانسته‌اند سلایق ایرانیان را به بهترین شکل نشان دهند تا بتوانند هنرشان را به خارج از مرزها هدایت کنند.
المان‌هایی که در این حوزه می‌تواند نقش مهمی در عرصه صادرات هم داشته باشد باتوجه‌به اینکه در حال حاضر سلیقه افراد در این عرصه تغییر کرده و این نمایشگاه می‌تواند مسیری درست در پیشرفت این صنعت باشد.
هم اکنون یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین مدل مبلمان مدرن، مبلمان راحتی است که با سلایق کسانی که از این وسیله استفاده می‌کنند سازگار است و ازاین‌رو توانسته در خانه‌های بسیاری جا خوش کند.
اکثر مبل‌هایی که در نمایشگاه است، مبل‌های مدرن راحتی است که اغلب و تماماً از پارچه پوشانده شده، مبلمانی که تنوع زیاد دارند؛ زیرا طراحان با ترکیب انواع پارچه‌های خوش‌نقش‌ونگار مدل‌های زیبایی را توانسته‌اند طراحی کنند.
طی سال‌های اخیر، صنعت مبل اصفهان به سمت مدرنیته شدن گام برداشته است، امری که به اعتقاد شرکت‌کنندگان در نمایشگاه می‌تواند این صنعت را در مسیری درست هدایت کند.
هنری که به روز شده است
اکبر همتی از جمله فعالان این صنعت است، به قول خودش از وقتی خودش را شناخته در این عرصه مشغول به کار بوده، پدران پدرش هم در همین زمینه کار می‌کرده‌اند. او در این سال‌ها پله‌های تغییر را طی کرده و زندگی‌اش را با چوب و ایده و خلاقیت پیش برده است.
ردپای هنر او در خانه‌های بسیاری جای پا گذاشته و عمر پرباری در این حوزه صرف کرده است. به گفته این فعال صنعت مبل در هر دوره‌ای مردم یک نوع مبل را می‌پسندند و در دوران حاضر که خانه‌ها کوچک‌تر شده و دیگر مبل جزو لوازم ضروری است و دیگر تجملی به شمار نمی‌رود مردم به سمت مینیمال‌ها هستند. منظور او از مینیمال، مبل‌های ساده‌ای است که در ابعاد کمتر و کوچک‌تر و با سادگی هرچه‌تمام‌تر ساخته می‌شوند.
بخشی از نمایشگاه به همین مبل‌ها اختصاص دارد. راحتی‌ها و تکیه‌گاه‌های ساده‌ای که شامل چند تکه کوچک و بزرگ و در ابعاد محدود شده است. در غرفه‌های دیگر هم از این نوع مبل‌ها هست، مبلمان‌هایی که قرار است با آرایه‌گری خانه‌ها جور دربیاید. کاناپه‌ها، مبلمان چرمی، مبل‌های تختخواب‌شو، و مبل‌های ال شکل نمونه‌ای دیگر از انواع مبلمان مدرن راحتی هستند که در نمایشگاه جلوه‌گری می‌کنند. هر کدامشان عنوان مخصوص به خودشان را دارند. از کلاسیک گرفته تا مبلمان به سبک اروپایی، نئوکلاسیک، کلاسیک و سبک آمریکایی، مبلمان لوکس و مدرن اتاق نشیمن، مبلمان اتاق‌خواب، اتاق کودک، آشپزخانه، مبلمان فضای باز، سرویس خواب بزرگسال، کودک‌ونوجوان و نوزاد، سرویس ناهارخوری، صندلی و میز فلزی، میز عسلی، میز پاتختی؛ هر کدام ازاین‌دست سازه‌ها نقش خود را در خانه‌ها ایفا می‌کنند.
نگرش به دنیای مدرن
ناصر مرادی از دیگر فعالان این عرصه است؛ او از پایتخت آمده و غرفه‌ای بزرگ را برای ارائه کارهایش گرفته. به گفته او شناخت سلیقه و مذاق در دنیای امروز بسیار اهمیت دارد: «سال‌های زیادی تجار و بازرگانان با شکل سنتی کار می‌کردند؛ اما اکنون در دنیای مدرن باید مدرنیته در دستت باشد تا بتوانی موفق شوی، اینکه ما سنت‌هایمان را حفظ کنیم؛ اما با نگرش به دنیای مدرن. صنعت مبلمان از جمله صنایعی است که به دلیل ارتباط وسیعی که با دیگر صنایع و بخش‌های جامعه دارد تأثیر بسیاری بر رشد اقتصادی و صنعتی هر کشور خواهد گذاشت. در کل، کشورهایی که در اقتصاد و صنعت پیشرفت خوبی داشتند در صنعت مبلمان هم موفق عمل کرده و در جهان جایگاه بالایی برای خود به دست آورده‌اند.
مبلمان از اصلی‌ترین عناصر تشکیل‌دهنده یک فضای معماری است که آن را قابل‌استفاده می‌کند و کاربری فضا را تعریف می‌کند. یک بنا می‌تواند از نظر معماری بسیار غنی بوده و طراحی آن کاملاً اصولی و متناسب با استانداردها باشد؛ اما انتخاب و چیدمان نامناسب مبلمان می‌تواند تمام ارزش‌های آن را از بین ببرد. در این صنعت دامنه گسترده‌ای از مواد خام مانند چوب، خیزران، پلاستیک و فلز و به‌تازگی نقره و طلای عیاردار در تولید محصولات به کار می‌رود.» یکی از مبل‌هایی که در غرفه‌اش هست را نشان می‌دهد؛ مبلی که با المان‌های ایرانی ساخته شده اما درعین‌حال رنگ و نقش مدرنیته را در خود دارد.
نبود برند سازی در حوزه مبل
با قدم‌زدن در نمایشگاه به‌خوبی متوجه می‌شوی که این صنعت حرف‌های نگفته بسیاری دارد و هنوز ما نتوانسته‌ایم از پتانسیل‌های بی‌شماری که در این عرصه است کمک بگیریم.
این موضوع را با یکی دیگر از فعالان اصفهانی که در این عرصه کارنامه پرباری دارد در میان گذاشتیم. احسان سروری، مهم‌ترین عاملی که نتوانسته مبل اصفهان را آن‌طور که بایدوشاید به جهان بشناساند را عدم برندسازی در این عرصه می‌داند.
به گفته این فعال عرصه مبل در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار نفر در شهر اصفهان از این صنعت ارتزاق می‌کنند و اصفهان دارای هنرمندان بسیاری در این حوزه است که متأسفانه گمنام مانده‌اند و باید از آنها حمایت بیشتری بشود. باتوجه‌به اینکه اصفهان به قدمت و برند مبلمان از قدیم‌الایام مشهور است و هیچ‌کس هنر دست اصفهان در جهان را نمی‌تواند نادیده بگیرد، اما همان‌طور که می‌بینید مبل‌هایی که در این نمایشگاه به عرصه نمایش گذاشته شده است با نگاه صادرات محور به آنها نگریسته شده است و ما باید در کیفیت همانند کشورهای دیگر مثل چین و ترکیه و ایتالیا عمل کنیم و مصرف‌کننده مطمئن شود که کالایی که می‌خرد هم باکیفیت است و هم‌سلیقه‌اش را در بردارد.
در حال حاضر صنعت مبلمان هشت درصد اشتغال کل کشور را دارا است و یک صنعت پر ظرفیت در اصفهان است. این در حالی است که مبلمان با بخش‌های دیگر جامعه ارتباطی تنگاتنگ دارد به‌طوری‌که اکثر بخش‌های فعال اقتصادی در هر کشور می‌تواند با این صنعت ارتباط پیدا کند و شبکه‌ای زنجیره‌وار از تولید و صادرات را و در نتیجه پویایی اقتصادی را به دنبال داشته باشد.
این نمایشگاه ۵ روزه در تاریخ ۲۳ تا ۲۷ تیرماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان در حال برگزاری است.