در سومین روز از ایام الله دهه مبارک فجر پنجمین جشنواره ازدواج زوجهای ناشنوا با حضور دکتر اصغر کاظمی معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، دکتر ولی اله نصر مدیر کل بهزیستی استان اصفهان و مسئولین استانی برگزار شد.
دستانشان آینه زندگی بود و چشمانشان انعکاس آن. همه چیز آماده برای یک جشن باشکوه؛ بدون آهنگ، بدون پایکوبی فقط دستانی که به نشانه شادی بالا میرفت.
به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان اصفهان روز پنجشنبه ۱۴ بهمن جشن ازدواج ۵۰ زوج ناشنوای اصفهانی با مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان اصفهان و با حضور دکتر اصغر کاظمی معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، دکتر ولی الله نصر مدیر بهزیستی استان اصفهان، سید کمال صدیقی سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی استان، جمعی از مسئولین و خانوادههای این زوجها با شور و نشاطی وصف ناشدنی در سالن اجتماعات مقبره علامه مجلسی شهر اصفهان برگزار شد.
دکتر اصغر کاظمی معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در این مراسم با تبریک ایام الله دهه فجر و اعیاد ماه رجب و جشن پیوند زوجین تحت حمایت سازمان، از دعوت وی به این جشن ازدواج تشکر کرد و گفت: حضور در چنین جشنی باعث خرسندی است و امیدوارم با همت و توانی که در شما وجود دارد زندگی پرباری در انتظار شما باشد.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به وظیفه ذاتی سازمان و مسئولین مربوطه گفت: من به عنوان خدمتگزار شما در سازمان همواره خود را موظف به پیگیری مطالبات شما می دانم و بر حسب وظیفه آماده ایم هر کدام از معلولین عزیز مطالبه ای داشته باشند به صورت حضوری یا از طریق راههای ارتباطی با سازمان مشکلات و درخواست های خود را مطرح کنند و چنانچه مطالبات و مشکلات امکان و راه حلی داشته باشد حتما پیگیری و برطرف خواهد شد.
وی با اشاره برگزاری جلساتی با معاون اول رئیس جمهور در راستای مطالبهگری حقوق معلولین گفت: با توجه به دو جلسه ای که با معاونت ریاست جمهوری داشتهایم و جلساتی خواهیم داشت در جهت اجرایی کردن قانون جامع حمایت از حقوق معلولین که وظیفه همه ارگان ها و نهادها دولتی و غیردولتی در سطح ملی میباشد، سازمان بهزیستی به عنوان متولی و پیگیری کننده حقوق معلولین تلاش خواهد کرد تا این قانون به بهترین نحو شکل اجرایی به خود بگیرد و کوتاهی و قصور دستگاه هایی اجرایی در این زمینه پیگیری خواهد شد.
دکتر ولی اله نصر مدیرکل بهزیستی استان نیز در این مراسم با تبریک ایام ولادت امام محمدباقر(ع) و حضرت علی (ع) بزرگ مددکار تاریخ و ایام الله دهه فجر گفت: به همه زوجین حاضر که این روزهای مبارک را برای ازدواج انتخاب کردهاند تبریک میگویم، همزمانی برگزاری این جشن را با آغاز ماه رجب به همزمانیِ خجستهای است و امیدواریم که این همزمانی باعث خیر و برکت در زندگی شما گردد.
مدیرکل بهزیستی استان از حضور معاون توانبخشی سازمان بهزیستی در جشن ازدواج ناشنوایان تشکر کرد و گفت: دکتر کاظمی با وجود مشغله های فراوانی که در سازمان داشتند در جمع ما حضور پیدا کردند که نشان از توجه و اهتمام سازمان به امور مددجویان دارد.
نصر در ادامه کانون ناشنوایان استان اصفهان را یکی از کانون های پیشرو در عرصه خدمت رسانی و مطالبه گری در حوزه معلولان در سطح کشور برشمرد و اضافه کرد: این کانون به همت آقای روستا و سایر اعضا اقدامات موثر و قابل تقدیری در زمینه های اشتغال، درمان و سایر نیازهای جامعه ناشنوایان استان داشته است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به هر چه بیشتر اجرایی شدن قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت خواستار انجام تکالیف مرتبط با این قانون توسط دستگاههای ذیربط شد و گفت: خبرهای خوبی از تشکیل اولین کمیته پیگیری مطالبات معلولین در سطح وزارتخانه داریم و امیدواریم مطالبات جامعه معلول کشور از این طریق پیگیری شود، ما نیز در استان با توجه به هماهنگیهایی که با مسئولین قضایی استان داشتهایم، دستگاههای کم کار در این زمینه به دستگاه قضایی معرفی میشوند و مسئولینی که با ترک فعل باعث تضییع حقوق معلولین میشوند مورد پیگرد قانونی قرار میگیرند.
به گزارش روابط عمومی در این جشن، به هر یک از زوجین هدایایی از طرف اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان اصفهان تقدیم شد.
روزمان را با پنجمین جشن ازدواج ناشنوایان؛ آن هم با ۵۰ زوج، آغاز کردیم.
چه نیکو زمانی است این روز و همزمانیاش با ولادت امام محمد باقر(ع) در اولین روز از ماه رجب.
هم میهمان بودند و هم میزبان. بدون آنکه گوش ظاهرشان بشنود.
عروس و دامادهایی که با خوب دیدن، دست به انتخاب یکدیگر زده بودند. دستها را دستمایه برقرای ارتباط کردند و جوابشان را با یک حرکت رو به پایین سر دادند؛ یعنی بله.
یک جواب مثبت برای تمام عمر
دستانشان آینه زندگی بود و چشمانشان انعکاس آن.
همه چیز آماده برای یک جشن باشکوه؛ بدون آهنگ، بدون پایکوبی!
و فقط دستانی که به نشانه شادی بالا میرفت.
به نمایندگی از همه؛ عروس و دامادی در جایگاه مینشینند همراه با یک روحانی که قرار است صیغه عقد را به بخواند و به همان زبان خودشان جواب بگیرد.
یکی وکیل عروس میشود و یکی وکیل داماد.
و صیغه را جاری میکنند؛
«زَوَّجْتُ مُوَکِّلَتِی نفیسه مُوَکِّلَکَ محمدصالح عَلیَ الصَّداقِ الْمَعْلُوم»
عروس به همان رسم مرسوم جوابی نمیدهد و نیمه شنوایی از وسط مجلس با گفتاری که واضح نیست میگوید”عروس رفته گلاب بیاره”
حاج آقا برای بار دوم خطبه عقد را میخواند و دیگری از گل آوردن عروس میگوید.
سومین بار که ذکر گفته میشود، عروس جواب میدهد و بعد از او هم داماد با همان زبان و همان کلام. با اشاره.
امروز کلام همه به زبان اشاره بود؛ از معاون سازمان و مدیر استان و دیگران. تلاش برای برقراری یک ارتباط موثر با عروس و دامادها.
جشن در سالروز ولادت امام پنجم بود و متبرک شد به پرچم سبز بارگاه امام هشتم.
خادمان حرم رضوی هم دعوت بودند. راویان کلام نور و حاملان هدایای متبرک برای زوجین.
خادمانی که ردیف به ردیف بین صندلیها چرخیدند تا همه تبرک کنند پرچم سبز حرم را.
همه آمده بودند
اجرا را خودشان دست گرفتند و ما فقط تماشاگر بودیم
تماشاگر تعهد، عاطفه و احساسی که قرار است تا ابد باقی بماند…
تماشاگر و آرزومند تحقق آرزوهایشان در لیلهالرغائب در شب آرزوها.
پاسخ دهید