رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه آلایندههای پرحجمی چسبیده به گوش شهر اصفهان وجود دارد، گفت: قانون انتقال پادگانهای نظامی و زندانها از شهر اصفهان در صدد اجرا شدن است اما باید قانون انتقال مراکز آلاینده نیز تدوین و به مرور این قانون اجرا شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طبیعت گردشگران و به نقل از اداره ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر اصفهان، محمد نورصالحی، در سومین نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز شوراها در هنرسرای خورشید برگزار شد، با اشاره به بودجه ۲۲ هزار میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی شهرداری در سال ۱۴۰۲ و رشد ۵۸ درصدی آن نسبت به اصلاح بودجه سال گذشته گفت: اگر چه توان هزینه کردن و اجرای پروژهها چهار برابر شده اما تورم و تأثیرگذاری آن بیشتر از این رشد بوده است.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه وابستگی شهرداری به ساختوساز کمتر شده است، افزود: در بودجه سال ۱۴۰۲ حدود ۲۶ درصد درآمد شهرداری به ساختوساز وابسته است و ۷۴ درصد غیر ساختمانی است.
وی تصریح کرد: با توجه به افزایش مهاجرتها به اصفهان، انتظار است کمکهایی برای ارائه خدمات بیشتر به مدیریت شهری شود، زیرا با توجه به مهاجرتها منابع برای مردم اصفهان کم میشود؛ اصفهان ۵٠٠ هزار نفر مهاجر از دیگر استانها دارد که نیازمند منابع هستند.
نورصالحی خاطرنشان کرد: از ابتدای تشکیل دوره ششم شورا سعی کردیم با نمایندگان مردم در مجلس به صورت منظم جلسه داشته باشیم، در این راستا تاکنون ۱۶ جلسه مشترک با نمایندگان برگزار شده است که امیدواریم این همافزایی منجر به اقدامات مثبت در شهر شود.
وی اظهار کرد: شورای ششم از ابتدای فعالیت ۵٠ هزار ساعت برای پیگیری و رفع مشکلات مردم و شهر وقت گذاشته است.
اصفهان میتواند به قطب صنایع پیشرفته و شرکتهای دانشبنیان تبدیل شود
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به مجموعه اقدامات انجام شده از سوی ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: طرح شفافیت از مهمترین اقدامات انجام شده در این دوره است، همچنین در طول قریب به ۲۱ ماه گذشته اقداماتی همچون امضای تفاهمنامهای با شورای ملی سنپترزبورگ از سوی شورای اسلامی شهر اصفهان انجام شد.
وی افزود: در این دوره از شورای اسلامی شهر در راستای پاسخگویی و پیگیری مطالبات مردم در زمینه آب و زایندهرود، کمیسیون آب و مناطق کمبرخوردار تشکیل شد.
نورصالحی تصریح کرد: بهرغم اینکه مدیریت زایندهرود و مسائل آب در دست مسئولان کشوری است اما برای پاسخدهی مناسب به شهروندان و پیگیری دغدغههای آنها در این دوره از شورا دبیرخانه فرهنگی زایندهرود تشکیل شد که با اختصاص بودجه خوبی در زمینه امور فرهنگی و تبلیغی در زمینه حقوق و حق زایندهرود فعالیت میکند.
وی با بیان اینکه در زمینه آلودگی هوا و آلایندههای شهر اصفهان نیز پیگیریهای مجدانه در این دوره از شورای اسلامی شهر شده است، خاطرنشان کرد: ۱۳ شهرک صنعتی در اطراف شهر اصفهان فعالیت میکند که هیچکدام شعاع ۵۰ کیلومتری از شهر را رعایت نکردهاند در حالی که حدود ۹۰۰ کارخانه در آنها وجود دارد.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: فعالیت این کارخانهها، آلایندههایی برای شهر اصفهان داشته به طوری که این موضوع باعث شده است اصفهان به عنوان دومین شهر صنعتی کشور تلقی شود.
قانون انتقال مراکز آلاینده نیز باید تدوین و به مرور اجرا شود
وی با بیان اینکه آلایندههای پرحجمی چسبیده به گوش شهر اصفهان وجود دارد، گفت: قانون انتقال پادگانهای نظامی و زندانها از شهر اصفهان در صدد اجرا شدن است اما باید قانون انتقال مراکز آلاینده نیز تدوین و به مرور این قانون اجرا شود.
۴۵ محله برای محرومیتزدایی در بودجه صاحب ردیف شدهاند
نورصالحی افزود: اصفهان بهرغم آنکه حدود ۵.۵ درصد جمعیت کشور را داراست اما ۱۰ درصد از جمعیت نخبگان را کشور را درون خود جای داده است که این ظرفیت میتواند اصفهان را به قطب صنایع پیشرفته و شرکتهای دانشبنیان تبدیل کند لذا با اجرای طرح انتقال مراکز آلاینده و صنعتی از اطراف شهر اصفهان اراضی و زمینهای آنها میتواند در اختیار شرکتهای دانشبنیان و فناور قرار گیرد.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین اولویتهای شورای اسلامی شهر اصفهان در دوره ششم پیگیری تحقق شهر هوشمند و حرکت به سمت ارائه خدمات غیرحضوری شهرداری به مردم است که در این راستا اقدامات و مصوبات بسیار خوبی صورت گرفته و برای سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه خواهد شد.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه توجه به مناطق محروم و کم برخوردار شهری و توسعه عدالتمحوری از دیگر اولویتها و راهبردهای این دوره شورای اسلامی شهر اصفهان است، ادامه داد: در این راستا ۹۰ محله کمتر برخوردار شهر اصفهان شناسایی و ۳۰ محله در سال ۱۴۰۱ انتخاب و برای آنها ردیفهای بودجه عمرانی و فرهنگی برای ارتقای سطح امکانات و بهبود وضعیت اختصاص داده شد، همچنین امسال ۱۵ محله دیگر به این عدد افزوده شده و برای آن ردیفهای بودجه اختصاص داده شده است.
۲۸۵ دستگاه اتوبوس خریداری و ۲۴٠ دستگاه اتوبوس نوسازی شده است
وی کاهش تصدیگری مراکز فرهنگی، برونسپاری و افزایش ردیفهای کمک به مراکز فرهنگی و مساجد را از دیگر اقدامات انجام شده در این دوره مدیریت شهری دانست و گفت: در حال حاضر توجه به حملونقل عمومی و ارتقای سطح خدمات در این زمینه دیگر راهبرد این دوره شورای اسلامی شهر است که بر این اساس و با همت جمعی بالغ بر ۲۸۵ دستگاه جدید اتوبوس به ناوگان حملونقل عمومی اضافه شده است.
نورصالحی با بیان اینکه تا پایان سال بر اساس همت مدیریت شهری از ۶۰۰ دستگاه به ۱۲۰۰ دستگاه اتوبوس در ناوگان حملونقل عمومی خواهیم رسید، گفت: ۲۴۰ اتوبوس سال گذشته بازسازی شده و امسال نیز ادامه خواهد یافت، البته هزینه بازسازی هر اتوبوس نیز یک میلیارد تومان است.
افزایش ۲ برابری بودجه قطار شهری اصفهان در ۱۴۰۲
وی با بیان اینکه توسعه کمی و کیفی قطار شهری و احداث خط دوم نیز در دستور کار این دوره شورای اسلامی شهر اصفهان است، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ بودجه اجرای قطار شهری دو برابر شده است بهطوری که در حال حاضر بالغ بر ۳,۷۰۰ میلیارد تومان بودجه برای قطار شهری اختصاص یافته است که از این میزان فقط ۳۰۰ میلیارد تومان توسط دولت و اوراق مشارکت تأمین میشود.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: درصدد هستیم بخشی از خط قطار شهری اصفهان را از سمت زینبیه تا میدان قدس یا میدان امام علی (ع) راه اندازی کنیم و سپس در میدان امام حسین (ع) این خط را به خط یک قطار شهری متصل کنیم.
وی تصریح کرد: برای تحقق اهداف در این مسیر بزرگترین قرارداد تأمین مالی طراحی و اجرای خط دو قطار شهری با شرکت مپنا به ارزش ۶۸۰ میلیون یورو طی چهار سال برای تجهیزات برق الکترونیک و ناوگان بسته شده است.
پیشبینی ۳ هزار میلیارد تومان برای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای رفع نیازهای شهر
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در توضیح دیگر راهبردهای این دوره شورا گفت: توسعه سرمایهگذاری بخش خصوصی از دیگر راهبردهای این دوره از مدیریت شهری است که سال ۱۴۰۲ پیشبینی سه هزار میلیارد تومانی از نیازهای شهر برای کمک گرفتن از بخش خصوصی شده است.
وی ادامه داد: پرداختن به هویت تاریخی و دینی، ارتقای شفافیت و انضباط مالی، تقویت حملونقل عمومی و بهبود وضعیت زندگی از دیگر راهبردهای این دوره از شورای اسلامی شهر اصفهان است.
نورصالحی تصریح کرد: همواره نسبت بودجه جاری به عمرانی در شهرداری اصفهان ۳۰ به ۷۰ بوده و در این راستا سعی شده است در بودجه ۱۴۰۲ نیز این نسبت رعایت شود.
وی اضافه کرد: ۲۱ درصد از بودجه امسال نیز مربوط به قطار شهری اعم از اجرا و بهرهبرداری، ۱۲ درصد مرتبط با شبکه معابر، هشت درصد حقوق و دستمزد، شش درصد اتوبوسرانی، پنج درصد فضای سبز و هشت درصد برای مراکز فرهنگی و امور مرتبط اختصاص یافته است.
راهاندازی موزه ملی در کارخانه ریسباف در هالهای از ابهام است
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: معتقد هستیم شهر اصفهان ظرفیت بیش از این برای خدمت و فعالیت دارد، در این راستا مدیریت شهری باید از ظرفیت نخبگان شهری در این راستا استفاده کند، البته کمیسیونهای مختلف شورای اسلامی شهر اصفهان در دوره ششم از متولیان و پیشکسوتان گذشته همواره بهره برده است اما انتظار ما از بخش دولتی اعم از ملی و استانی حمایت پشتیبانی از مجموعه مدیریت شهری است.
وی گفت: بیش از ۱۰ سال گذشته کارخانه ریسباف به عنوان نماد آخرین کارخانه از دوران صنعتی اصفهان برای احداث موزه ملی شهر توسط بانک ملی و وزارت راه و شهرسازی خریداری شده، اما همچنان راکد مانده است؛ در این دوره مدیریت شهری تلاش فراوانی از ابتدای دوره تا به امروز شده که این موزه ملی راه اندازی شود، اما بهرغم پیگیریهای جدی و حتی حقوقی در سطح ملی این موضوع در هالهای از ابهام است.
نورصالحی با بیان اینکه از قدیم شهرداری یک ردیف بودجه در حوزه مشارکت مدنی داشته است، بر این اساس زمین و پروانه ساخت از سوی شهرداری ارائه میشد و ساختوساز توسط سرمایهگذار رقم میخورد، به نوعی مولدسازی روی زمین شهری انجام میشده است، اضافه کرد: اگر چه ساخت و ساز وظیفه ذاتی شهرداری نیست، اما تأمین مسکن اقشار کم درآمد در قانون شهرداریها جز وظایف آمده است.
وی افزود: شهرداری اصفهان در این راستا تفاهمنامه با بنیاد مسکن برای ساخت پنج هزار واحد مسکونی منعقد کرده است؛ همچنین به انبوهسازان نیز اعلام کردیم آماده انعقاد چنین تفاهمنامهای مشابه با آنها هستیم.