سومین رویداد “نیمرخ”/ بازدید اصحاب رسانه و گردشگران از خانه‌ تاریخی اژه‌ای‌ها

اداره گردشگری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در رویداد گردشگری«نیمرخ» به سراغ گنجینه های دیده نشده یا کمتر دیده شده شهر رفته تا تجربه ای متفاوت از گردشگری را برای شهروندان رقم بزند سومین رخ رویداد «نیمرخ» جایی در کوچه پس کوچه های محله قدیمی میدان کهنه “میدان امام علی (ع)” و در خانه تاریخی اژه‌ای ها میزبان گردشگران و علاقمندان شده است .

“نیمرخ”
رویداد نیمرخ، گنجینه های تاریخی مدفون در سایه فراموشی مردمان شهر را جانی دوباره بخشیده و گوشه‌ای جدید از اصفهان زیبا را به همگان نشان می‌دهد.
به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگری، اداره گردشگری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در رویداد گردشگری«نیمرخ» به سراغ گنجینه های دیده نشده یا کمتر دیده شده شهر رفته تا تجربه ای متفاوت از گردشگری را برای شهروندان رقم بزند سومین رخ رویداد «نیمرخ» جایی در کوچه پس کوچه های محله قدیمی میدان کهنه “میدان امام علی (ع)” و در خانه تاریخی اژه‌ای ها میزبان گردشگران و علاقمندان شده است . همراهی شما با این رویداد گردشگری در حفظ نمایش بیشتر گنجینه‌های تاریخی نصف جهان تاثیر بسزایی خواهد داشت پس همراه ما باشید تا رخ دیگری از چهره زیبای اصفهان رابه نمایش بگذاریم .
یادگار قاجار به سبک صفوی
خانه تاریخی اژه‌ای ها در میدان کهنه و محله هارونیه یکی از هسته های مرکزی شهر اصفهان و در همسایگی جویباره قرار دارد خانه اژه ای ها همچون اکثر خانه های تاریخی اصفهان و ایران کتیبه ندارد اما با بررسی شواهدی نهفته در دل دیوارهای این خانه می توان دوره تاریخی ساخت آن را گمانه زنی کرد با توجه به معماری ساختمان و تزیینات به کار رفته در بنا، احتمالاً این خانه در دوره قاجار اما به سبک خانه های صفوی ساخته شده است. در دیوارهای داخلی بنا نیز عدد۱۲۶۸حکاکی شده که احتمالاً به تاریخ تزیینات بنا اشاره دارد .

نقش و نگارهای تالار اصلی
در دیوارهای تالار اصلی خانه اژه ای ها آیات قرآن، آیت الکرسی، صلوات و اسامی ائمه در کنار نقوشی ازتصویر شکارگاه، میوه ها و پرندگان، خطوط اسلیمی و مقرنس های زیبا حکاکی شده است.
همچنین تصویر چهره عروس و داماد و تصاویری دیگر در ترنج های روی ستون ها، دیوارها وسقف خانه به چشم می‌خورد که به نظر می رسد چهره افرادی باشد که در این خانه زندگی می کرده اند در طبقه دوم بنا نیز تصویر فرشته هایی نقاشی شده که کف دست و پاهایشان را حنا بسته اند که نشان می دهد حنا بستن یکی از فرهنگ های گذشتگان بوده است.
اسرار پنهان شاه نشین
پنجره قاجاری
در شاه نشین خانه اژه‌ای ها پنجره های قدیمی به جا مانده از دوران قاجار نظرها را جلب می‌کند که متمایز از دیگر پنجره های تالار اصلی است.
امضای هنری نقاش بنا
امضای هنری هنرمند نقاش خانه اژه‌ای ها با عبارت «راقمه زین العابدین ۱۲۶۸» چهار مرتبه و به صورت قرینه در دیوارهای شمالی و جنوبی شاه نشین زیر گلدان های مزی نشده به کلمه «ماشاالله» آمده است.
سازنده خانه اژه‌ای ها
در تزیینات یکی از دیوارهای خانه اژه‌ای ها بیت شعری آمده که در مصرع دوم آن به نام سازنده بنا اشاره شده است “این کاخ دلفروز و شاد ز حاجی حسین است”.
اشعاری به خط نستعلیق
دو مصرع شعر با خط نستعلیق فوق العاده زیبا در تزیینات شاه نشین خانه اژه‌ای ها به چشم می‌خورد که در یکی از مصرع ها آمده است “به باغ جنان قامت افراخت طوبی”.
آدرس: اصفهان، خیابان ولی عصر(عج) بعد از پارکینگ میدان امام علی (ع)، جنب مسجد علوی، داخل کوچه، خانه تاریخ اژه‌ای‌ها، اداره گردشگری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان
تلفن: 32204845-031
انتهای پیام/