به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران، امیر کرمزاده مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان_ در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تسلیت در پی انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس اظهار کرد: بر حسب دستورالعمل جدید بهصورت ماهانه نشستی با اصحاب رسانه خواهیم داشت که در آن هم گزارش ارائه خواهد شد و هم از نمایندگان مردم اخباری کسب خواهیم کرد تا در نهایت به رضایتمندی مردم منجر شود.
وی با اشاره به آسیبهایی که بهتازگی به میراث فرهنگی وارد شده است، افزود: شاید گاهی قدرت ما برای فرهنگسازی کافی نبوده است و در این راستا شاهد بودیم که رسانهها در اوقات مختلف حضور داشتند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به لزوم توجه رسانهها و افکار عمومی به میراث فرهنگی عنوان کرد: در رسانهها تا چه میزان به اهمیت میراث فرهنگی اشاره کردیم؟ آثاری که شناسنامه شهرها و کشورهای ما به حساب میآید.
کرمزاده بیان کرد: میراث فرهنگی بهتنهایی قادر نیست تمام مأموریتها را انجام دهد چون دستگاهی حاکمیتی است و دستگاههای اجرایی به بهتر شدن شرایط کمک خواهند کرد و اگر با آنها همکاری نشود، مأموریتها پیش نخواهد رفت.
در استان تاریخی ۳۳ بافت تاریخی وجود دارد
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از ابنیه هیئت امنا دارند و در کنار آن دیگر دستگاهها از جمله شهرداریها، اوقاف و امور مساجد موظف هستند و در این راستا باید توجه داشت از ۱۶۸ بافت تاریخی کشور، ۳۳ بافت در اصفهان قرار دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اظهار کرد: سال گذشته برای ما سال سختی بود و شهادت رئیسجمهور بر کارکرد دستگاهها تأثیر داشت، اما حق دولتها است که بتوانند تغییرات را لحاظ و نیروها را جایگزین کنند.
کرمزاده عنوان کرد: البته باید توجه داشت که یکیاز عوامل افزایش تخریبها تغییرات پیدرپی مدیران است و در این راستا باید مدیران برنامهریزی طولانیمدت داشته باشند.
وی با بیان اینکه در حوزه مسئولیتهای اجتماعی مبلغی را دریافت نکردیم، یادآور شد: شرکتهای دولتی موظف به کمک به این حوزه هستند و در این راستا قوانین مالیاتی داشتیم، اما بیشتر تمرکز بر آب بود و در حوزه بناهای تاریخی اعتبار خاصی دریافت نکردیم و در این مسیر نیازمند همت همگانی هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان مطرح کرد: در سال مالی ۱۴۰۲ اعتبار استانی ما در حوزه عمرانی حدود ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده و امسال با توجه به رویکرد ویژه و با توجه به همراهی استاندار و نمایندگان این اعتبار به ۵۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان رسید که تخصیص داده شده هرچند کافی نیست، اما با همین مبالغ حدود ۲۳۰ تا ۲۴۰ پروژه مرمتی و زیرساختی را مدنظر قرار دادیم.
کرمزاده اظهار کرد: اعتبار ملیمان در کشور رتبه اول را دارد، یعنی آنچه که وزارت میراث به استانها اختصاص داده و حدود ۷۲ میلیارد تومان اعتبار ملی کسب کردیم و در این باره کل تخصیص حدود ۴۶ درصد و حوزه استانی حدود ۵۳ درصد شد، اما با کمک نمایندگان اوضاع بهتر شد.
وی با اشاره به امکان تخصیص اعتبار از سمت نمایندگان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در سال مالی ۱۴۰۴ از سمت زهرا سعیدی، نماینده مبارکه ۲۵ میلیارد، نماینده ارامنه ۲۵ میلیارد، آقای رحیمی نماینده فلاورجان ۵ میلیارد و آقای قاسمی نماینده شهرضا ۱۰ میلیارد تومان در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی اختصاص داده شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان خاطرنشان کرد: در ایام نوروز ۷۹۰ هزار بازدیدکننده از بناهای تاریخی داشتیم که در این راستا شاهد ۲۱ درصد رشد بازدید و یک درصد رشد تردد بودیم و در مجموع استان حدود ۵۰ درصد رشد بازدید داشتیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در خصوص معضل فرونشست در سطح استان عنوان کرد: فرونشست یک معضل ملی است و بارها تاکید کردم اگر فکری برای آن نشود، تخریب بیشتری رقم خواهد خورد.
کرمزاده بیان کرد: در عید ۶۰۰ غرفه سوغات صنایع دستی داشتیم، همچنین در چهلستون ۵۰ غرفه آماده خواهد شد که بهصورت دائمی و رایگان در اختیار هنرمندان صنایع دستی استان و کشور قرار خواهد گرفت و در این راستا به دنبال آن هستیم برنامه شبهای فرهنگی را با دیگر استانها برقرار کنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره هدف از برگزاری برنامه ۱۰۰ تور اپراتور خاطرنشان کرد: در برنامه ۱۰۰ تور اپراتور یکی از اولویت و اهداف، از بین بردن پروژه ایرانهراسی بود و باید توجه داشت این میهمانان افرادی نبودند که برای سرگرمی آمده باشند و خودشان فعال حوزه گردشگری بوده و هستند.
شناسنامهدار کردن صنایع دستی از اولویتهای اصلی اداره کل میراث فرهنگی است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به خانههای ناایمن تاریخی اظهار کرد: بخشی از این خانهها بناهایی هستند مالکان آنها را رها کردند که در ابتدا به مالکان اخطار میدهیم و پس از آن رویکردمان در سال جدید این است که از دستگاه قضائی کمک میگیریم، اما اگر موفق نشویم، خودمان استحکامبخشی خواهیم کرد و خسارت را دریافت میکنیم.
وی با اشاره به برنامههای پیشبینی شده برای حوزه صنایع دستی گفت: شناسنامهدار کردن صنایع دستی با کمک دانشگاه هنر از برنامههای مدنظر در سال جدید است تا هم قیمت روز و هم مشخصات آنها به ثبت برسد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به کمبود نیرو در حوزه یگان حفاظت میراث فرهنگی مطرح کرد: تمام نیروهای یگان حفاظت استان اصفهان با ۳۲ بافت تاریخی و ۲۲ هزار بنا، ۷۰ نفر هستند که تجهیزات لازم را ندارند.
کرمزاده اظهار کرد: قرار است ۴۲۰۰ نیرو اضافه شود که احتمالاً حدود ۲۰۰ نفر برای استان اصفهان خواهند بود و شرایط بهتر خواهد شد.
وی در بخشی دیگر با اشاره به کمبود زیرساختها در حوزه گردشگری ادامه داد: در حوزه ایرلاین و هواپیما نیازمند سرمایهگذار داریم و در این راستا با کمبود ۷۰۰ هواپیما روبهرو هستیم، اما استان اصفهان باید همتای دیگر استانها باشد و در این راستا جلسات خوبی با استاندار و اتاق بازرگانی جلساتی برگزار شده است تا موضوع ایرلاین را حل کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان خاطرنشان کرد: در اندونزی نشستی برگزار شد و با توجه به تمهیدات استاندار و مجموعه وزارتخانه برای رویدادهای بینالمللی درخواست میزبانی دادیم و در آن نشست ۳۰ کشور به میزبانی اصفهان رأی دادند.
کرمزاده عنوان کرد: در زمینه گذر کمرزرین سال گذشته با شهرداری همکاری صورت گرفت و قرار بود تا آخر اردیبهشت طرح اجرایی شود.
وی اظهار کرد: در موضوع بازار اصفهان بهطور شخصی ورود کردم، اما به تنهایی نمیتوانم ادارات را مکلف کنم و بههمین دلیل مکاتبهای با دادستان داشتم تا به دستگاههای خدماترسان تذکر بدهد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان عنوان کرد: رتبه سوم کشور در حوزه فروش صنایع دستی برای اصفهان است و بر این اساس شاهد رشد نمودار فروش هستیم.
رتبه پنجم استان اصفهان در ورود مسافران در نوروز ۱۴۰۴
علیرضا حبیبی، معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان نیز اظهار کرد: در حوزه احصا آمار گردشگران انقلابی در سال جدید رقم خورد و بر این اساس از تکنولوژی روز استفاده کردیم.
وی افزود: ۱۰ درصد اقامت ما مربوط به اقامتگاههای رسمی، ۴۰ درصد اقامتگاههای غیررسمی، ۶ درصد اقامتگاههای اضطراری و ۴۴ درصد اقامتگاههای غیرقابل احصا است، همچنین ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار ورودی به اصفهان داشتیم که رتبه پنجم کشور را داشتیم و جمع کل تردد یک میلیون و ۹۰۰ هزار مورد بوده است.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان با بیان اینکه ۳۲۹۸ بازدید از مراکز نظارتی داشتیم که منجر به خدمترسانی بهتر شد، گفت: ۲ میلیون و ۹۶۵ هزار اقامت در سطح استان احصا شد و بر این اساس شاهد توزیع متوازن مسافران در سطح استان بودیم.
در بخشی دیگر نیز محمدرضا اکبری، معاون سرمایهگذاری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان با اشاره به لزوم توجه به حوزه گردشگری در سطح استان اظهار کرد: سال گذشته نزدیک به ۱۰۰ هکتار از اراضی با کاربری گردشگری که در حال تغییر کاربری بودند را بازگرداندیم.
وی با بیان اینکه ۵۶۳ پروژه با حجم سرمایهگذاری ۱۵۰ همت و اشتغال ۲۲ هزار نفر برنامهریزی شده، افزود: ۱۴۲ پروژه با ارزش ۶۰ همت و اشتغال ۱۱ هزار نفر در حال اقدام و اجرا است، همچنین در سال ۱۴۰۴ با توجه به شعار سال در دو جلسه ۱۲ پروژه تصویب شده و پیشبینی میکنیم ۲۵ پروژه بزرگ سرمایهگذاری در سال جاری انجام شود.
معاون سرمایهگذاری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان تاکید کرد: برای نخستین بار شماره ۳۲۲۲۶۳۱۰ را اختصاص دادیم تا به سرمایهگذاران در حوزه گردشگری کمک کنند
پاسخ دهید