استاندار اصفهان: روابط با قاره آفریقا ضرورتی تاریخی، اخلاقی و آینده‌نگرانه است/جهان امروز به صدای ملت‌های با کرامت نیاز دارد

استاندار اصفهان گفت:روابط با قاره امید و ظرفیت، یعنی آفریقا، تنها یک انتخاب سیاسی نیست، بلکه ضرورتی تاریخی، اخلاقی و آینده‌نگرانه است.
image_pdfimage_print

به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران،دکتر مهدی جمالی‌نژاد در اختتامیه اجلاس ایران و آفریقا که در سالن اجلاس سران برگزار شد،ضمن خیر مقدم به حاضرین اجلاس به نمایندگی از مردم شریف و فرهنگ دوست،با معنویت،شجاع و فداکار اصفهان اظهار کرد: حضور گرم و اندیشمندانه شما را در اصفهان نمادی از اراده مشترک ملت‌هایمان برای ساختن جهانی مبتنی بر عدالت و همبستگی می‌دانیم.
وی افزود:امروز، در پرتو نگاه تمدنی و راهبردی جمهوری اسلامی ایران، روابط با قاره امید و ظرفیت، یعنی آفریقا، تنها یک انتخاب سیاسی نیست، بلکه ضرورتی تاریخی، اخلاقی و آینده‌نگرانه است.
استاندار اصفهان تصریح کرد: رئیس‌جمهور کشورمان، بازگشت ملت‌ها به خود و استقلال در مسیر پیشرفت آفریقا را شریکی هم‌افق و هم‌سرنوشت برای ایران معرفی کرد و گفت:این نگاه، ریشه در تجربه مشترک ما از استعمارستیزی،کرامت‌طلبی و تلاش برای ساختن نظمی انسانی‌تر دارد .
وی ادامه داد:اصفهان اسطوره‌ای، مهد ادیان و اقوام، گنجینه درخشان تمدن ایرانی-اسلامی با بیش از یک هزار سال شکوه شهری است که گذشته و آینده را در هم آمیخته است.
جمالی‌نژاد گفت:از میدان نقش‌جهان و معماری تا صنایع دستی افسانه‌ای و فرهنگ زنده‌ آن این شهر به درستی موزه زنده جهان است.
وی تاکید کرد:امروز، اصفهان تنها شهر تاریخ در شاهراه ابریشم نیست؛اصفهان شهر آینده نیز هست و داستان اصفهان، همراه ۱۰۴ شهر و بیش از یک هزار روستای بی‌نظیر، هزاران مجموعه صنعتی بزرگ و متوسط، با ۸۵ شهرک و ناحیه صنعتی فعال، یکی از ستون‌های اصلی اقتصاد ملی کشور است.
وی بیان کرد:اصفهان با صدها شرکت دانش‌بنیان، ده‌ها دانشگاه معتبر و هزاران پژوهشگر و مخترع، به قطب علم و فناوری منطقه مبدل شده است.
وی اضافه کرد:برنامه‌ریزی برای تبدیل اصفهان به قطب ملی هوش مصنوعی، انرژی خورشیدی و گردشگری هوشمند، تصویری نو از جایگاه آینده‌محور این استان ارائه خواهد داد.
استاندار اصفهان بیان کرد:این خطه زیست‌بوم علم و فناوری در کنار زیست‌بوم اقتصاد مولد و زیست‌بوم فرهنگی زنده، فرصت‌های منحصر به فردی برای همکاری‌های چندلایه با کشورهای آفریقایی پدید آورده است که می‌توان الگوی الهام‌بخشی از توسعه متوازن، مردمی و پایدار را ترسیم کرد.
وی با اشاره به اینکه در این چارچوب چند پیشنهاد مشخص برای تعمیق همکاری‌های ایران و آفریقا با محوریت اصفهان شده است،بیان داشت: تأسیس مرکز همکاری ایران و آفریقا در اصفهان برای توسعه پروژه‌های مشترک در حوزه انرژی‌های نو، سلامت دیجیتال، کشاورزی هوشمند و فناوری‌های نوظهور، ایجاد دبیرخانه دائمی دیپلماسی دانشگاهی و تبادل نخبگان علمی و فرهنگی برای بسترسازی ارتباط گسترده میان دانشگاه‌ها، مراکز هنری، صنایع خلاق و نسل جوان دو منطقه است.
وی راه‌اندازی منطقه ویژه تجاری کالا و خدمات با مشارکت فعال بخش خصوصی اصفهان و آفریقا، را در راستای کاهش وابستگی به نظام‌های مالی سلطه‌گر و تقویت اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: تقویت همکاری‌های گردشگری، صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری سلامت برای ارتقای پیوندهای مردمی و آشنایی عمیق‌تر ملت‌هایمان با فرهنگ‌های یکدیگر است.
جمالی‌نژاد مشارکت در پروژه‌های کشاورزی فرازمینی، امنیت غذایی و تبادل فناوری‌های بومی‌شده با رویکرد توسعه پایدار و متوازن را از دیگر پیشنهادات دو جانبه عنوان کرد.
استاندار اصفهان بیان کرد: با ایمان به اشتراکات تاریخی، اخلاقی و تمدنی میان ایران و ملت‌های بزرگ آفریقا، آمادگی کامل داریم که این پیشنهادات را با همکاری وزارتخانه‌های ذیربط، اتاق‌های بازرگانی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، به برنامه‌های عملیاتی مبدل کنیم.
وی اضافه کرد:ایمان دارم که امروز، جهان بیش از هر زمان دیگر به صدای ملت‌هایی نیاز دارد که بر کرامت، استقلال، عدالت، علم و همدلی تأکید دارند و ایران و آفریقا، اگر هم‌صدا و هم‌افق حرکت نمایند، می‌توانند نه‌تنها در توسعه اقتصادی و فناورانه، بلکه در شکل‌دهی به نظم نوین جهانی مبتنی بر معنویت و انسانیت، نقشی تاریخی ایفا کنند.