مدیرکل بهزیستی استان اصفهان: تضعیف حقوق جامعه معلولان/ تنها 10 درصد قانون جامع حمایت از معلولان اجرا شده است

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: اداره کل بهزیستی استان اصفهان تمام سعی و تلاش خود را کرده که به معلولان به عنوان شهروند درجه دو نگاه نشود، اما حقوق جامعه معلولان تضعیف شده است به گونه‌ای که قانون جامع حمایت از معلولان ۱۰ درصد آن اجرا شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی طبیعت گردشگران، ولی‌الله نصر در جمع اصحاب رسانه به مناسبت روز بهزیستی، اظهار کرد: سازمان بهزیستی در حوزه کودکان وظایفی دارد، خوشبختانه استان اصفهان با همکاری دادستانی توانسته دستگاه‌های متولی در حوزه ساماندهی کودکان کار را پای کار بیاورد.

وی ادامه داد: اداره کل بهزیستی استان اصفهان در حوزه ساماندهی کودکان کار اقدامات خوبی انجام داده است، اما بزرگترین معضل استان در ساماندهی کودکان کار، ساماندهی کودکان اتباع است زیرا با وجود فعالیت‌هایی که برای ساماندهی این کودکان انجام شده، شاهد حضور دوباره این کودکان هستیم.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان تصریح کرد: مقابله با کودک کار و خیابان، مقابله با معلول است و باید مقابله در علت صورت گیرد که علت اصلی کودکان کار و خیابان، فقر است.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان رتبه پنجم کشور را در تعداد معلولان دارد، تصریح کرد: بهزیستی استان به ۱۳۲ هزار معلول خدمات مستمر و غیرمستمر می‌دهد که از این تعداد ۳۲ هزار معلول از بهزیستی استان خدمات غیرمستمر دریافت می‌کنند. با وجود حمایت‌هایی که این اداره کل از معلولان انجام می‌دهد، جامعه معلولان با مشکلات عدیده‌ای همچون تأمین اعتبار رهن و اجاره بهای مسکن مواجه است.

وی گفت: اداره کل بهزیستی استان اصفهان تمام سعی و تلاش خود را کرده که به معلولان به عنوان شهروند درجه دو نگاه نشود، اما حقوق جامعه معلولان تضعیف شده است به گونه‌ای که قانون جامع حمایت از معلولان ۱۰ درصد آن اجرا شده است.

نصر ادامه داد: یکی از حقوق اولیه معلولان مناسب سازی فضای شهری و حمل‌ونقل رایگان آن‌ها در محیط شهری است، هر چند در دوره قبلی شورای شهر اصفهان حمل‌ونقل رایگان برای معلولان تصویب شد و حتی اعتباری برای خرید و مناسب‌سازی پنج ون برای معلولان صورت گرفت، اما هنوز این امر به مرحله اجرا درنیامده است.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات جامعه معلولان اشتغال آن‌ها است براساس قوانین کشور سازمان‌ها موظف هستند بخشی از سهمیه استخدامی دستگاه خود را به معلولان اختصاص دهند اما این امر توسط برخی از دستگاه‌های استان اصفهان محقق نشده است در صورتی که معلول می‌تواند به مراجع قضائی برای احقاق حقوق در زمینه حمل‌ونقل، اشتغال و غیره شکایت کند.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان اظهار کرد: از جامعه معلولان تقاضا داریم چنانچه حقوقی از آنان در دستگاه‌هایی نقص می‌شود، در قالب شکایت این نقص حقوق را به مراجع قضائی اطلاع دهند، بهزیستی استان اصفهان هم در راستای احقاق حقوق آن‌ها تمام سعی و تلاش خود را خواهد کرد.

وی گفت: نه تنها در استان اصفهان بلکه در برخی از استان‌های کشور شاهد ترک فعل برخی مدیران در راستای حقوق معلولان هستیم اما با توجه به اینکه براساس ساختار دستگاه اجرایی نمی‌تواند از دستگاه اجرایی دیگر در محاکم قضائی شکایت کند به همین خاطر بهزیستی استان ترک فعل برخی مدیران دستگاه‌ها را در حوزه رعایت حقوق معلولان به استانداری اعلام می‌کند.

وی اظهار کرد: متأسفانه یک معلول همچون فرد عادی برای راه‌اندازی شغل هیچ امتیاز ویژه‌ای ندارد علاوه بر آن قانونی که براساس آن ۲۰ درصد از حداقل دستمزد کارگری باید به خانواده‌های تحت پوشش بهزیستی پرداخت شود، به درستی صورت نگرفته است و بهزیستی استان همچون ادارات کل بهزیستی سرتاسر کشور از این حوزه عقب مانده‌اند.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان تاکید کرد: بهزیستی استان تمام تلاش خود را به کار برده که بتواند مددجویان بیشتری را توانمند کند و خوشبختانه در سال جاری علاوه بر اعتباراتی که برای توانمندسازی مددجویان بهزیستی استان درنظر گرفته شد، اعتبارات تبصره ۱۸ که به اشتغال‌زایی این اداره کل اختصاص یافت در اختیار مددجویان قرار گرفت.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از فعالیت‌های بهزیستی استان در حوزه زنان سرپرست خانوار است که با اقدامات خوبی که صورت گرفته هم اکنون هیچ زن سرپرست خانواری در نوبت مددجو شدن و تحت پوشش قرار گرفتن بهزیستی نیست.

وی تاکید کرد: یکی از افتخارات بهزیستی استان در کشور دارا بودن مرکز نگهداری بیماران و اعصاب و روان برای کودکان است به گونه‌ای که تنها استان کشور هستیم که دارای این مرکز هستیم. مرکز نگهداری بیماران اعصاب و روان برای کودکان واحد پسران در شهرستان خمینی شهر و مرکز دختران در شهرستان تیران مستقر است که در هر کدام از این دو مرکز ۱۰ کودک زیر ۱۸ سال بستری هستند.

نصر با اشاره به خدمات اورژانس اجتماعی، گفت: گسترش اورژانس اجتماعی در شهرستان‌های استان دنبال می‌شود و با مجوزی که در سال جاری از سازمان بهزیستی دریافت اخذ شد، استخدام ۵۰ نفر نیروی مددکار به صورت قراردادی در دستور کار است.

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه سیاست بهزیستی کاهش جمعیت نوزادان از شیرخوارگاه و تسهیل در امر فرزندخواندگی است، تصریح کرد: در سال جاری کودکان زیر سه سال که مشکلات ذهنی و جسمی حرکتی داشتند در قالب همکاری یک مرکز خیریه از شیرخوارگاه جدا شدند، همچنین ۱۰ کودک در سال جاری از شیرخوارگاه جدا شده و اکنون در یک مرکز هیئت امنایی نگهداری می‌شوند.

سجاد صابری