رئیس اتاق بازرگانی اصفهان خبر داد: بهبود 10 رتبه‌ای شاخص محیط کسب و کار استان اصفهان در زمستان سال گذشته و بهار 1401

رییس اتاق بازرگانی اصفهان از بهبود 10رتبه ای شاخص محیط کسب و کار استان اصفهان در بهار 1401 خبر داد و تصریح کرد: شاخص محیط کسب و کار استان اصفهان از زمستان 1397 تا بهار 1401 مجموعا 17 رتبه بهبود یافت.
مسعود گلشیرازی با بیان اهمیت شاخص فضای کسب و کار در توسعه سرمایه گذاری، تولید و اشتغال استان و کشور تصریح کرد: هیات نمایندگان دوره نهم اتاق اصفهان همواره بهبود فضای کسب و کار استان، شاخص گرایی و کمک به رفع مشکلات فعالان اقتصادی و بهبود محیط کسب و کار استان را در اولویت برنامه های خود قرار داده اند.
دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان افزود: کسب رتبه 5 شاخص محیط کسب و کار کشور بهترین عملکرد اقتصاد استان در حوزه محیط کسب و کار از آغاز اجرای طرح پایش ملی محیط کسب و کار در پاییز 1395 بوده است.
گلشیرازی استمرار بهبود شاخص محیط کسب و کار استان را نتیجه همدلی و همکاری بخش خصوصی و دولتی به ویژه عزم راسخ برای تحقق شعار پشتیبانی و مانع زدایی از تولید و توسعه اشتغال ،همچنین برگزاری منسجم و اثر بخش جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و ستاد تسهیل استان در سال های گذشته دانست.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با تاکید بر اینکه فضای نامناسب کسب و کار در سال های گذشته یکی از مهمترین دغدغه های مدیران و فعالان اقتصادی استان بوده است تصریح کرد: رتبه 23 و 24 اصفهان در شاخص محیط کسب و کار در سال های 96 و 97 سبب شد هیات نمایندگان فعلی اتاق اصفهان بهبود شاخص های اقتصادی استان به ویژه بهبود محیط کسب و کار را در اولویت اهداف و برنامه های خود برای اتاق بازرگانی دوره نهم قرار دهند.
وی با اشاره به رتبه 24 استان اصفهان در شاخص محیط کسب و کار در سال 97 و بهبود 19 رتبه ای آن در بهار 1401 تصریح کرد: هیات نمایندگان دوره نهم اتاق بازرگانی اصفهان وفاق، همدلی و هم افزایی میان فعالان اقتصادی بخش خصوصی و دولت و حمایت از توسعه اقتصادی و اشتغال استان را مهمترین برنامه خود برای حمایت از بهبود فضای کسب و کار قرار داد که خوشبختانه به رغم وجود تحریم های ظالمانه غرب و همچنین وقوع پاندمی کرونا شاهد بهبود چشمگیر محیط کسب و کار استان هستیم.
گلشیرازی در ادامه به تشریح اقدامات پارلمان بخش خصوصی اصفهان با هدف بهبود محیط کسب و کار پرداخت و افزود: اتاق بازرگانی اصفهان در دوره نهم فعالیت خود، علاوه بر پیگیری مشکلات کلان اقتصاد استان و کشور، رفع مشکلات موردی اعضاء و فعالان اقتصادی را نیز در اولویت فعالیت های خود قرار داده است و با تشکیل میزهای تخصصی در بانک مرکزی، وزارت صمت،گمرک و میز تجارت فرامرزی و همچنین برگزاری رویدادهای ملی و استانی جهت پیگیری و رفع مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه های مختلف کسب و کار، گام های ارزشمندی در این حوزه برداشته است.
وی تشکیل شتاب دهنده تجارت بردار به منظور شتابدهی به فعالیت های اقتصادی و کسب و کارهای استان در حوزه توسعه صادرات، تجارت الکترونیک و بازاریابی و فروش را به همراه ایجاد مرکز تخصصی کسب و کار و استفاده از ظرفیت های رسانه ملی به منظور پیگیری مشکلات حوزه های مختلف کسب وکار از دیگر اقدامات مهم اتاق اصفهان به منظور ارتقاء اکوسیستم اقتصادی استان بیان کرد.
دبیر شورای گفتگو در ادامه ابراز امیدواری کرد با حمایت ها و برنامه های دولت سیزدهم، به ویژه عزم راسخ استاندار جوان و انقلابی استان برای حمایت از تولید و اشتغال استان، روند بهبود محیط کسب و کار استمرار یافته و شاهد توسعه سرمایه گذاری استان باشیم.
لازم به ذکر است قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار در سال 1390 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که به موجب این قانون، به منظور اطلاع سیاستگذاران از وضعیت محیط کسب و کار کشور، شاخص های ملی و استانی محیط کسب و کار به طور سالانه و فصلی با همکاری اتاق های بازرگانی، تعاون و اصناف کشور استخراج و معرفی می گردد. بر مبنای آخرین گزارش، شاخص فضای کسب و کار اصفهان از 5.57 در زمستان 1400 به 5.79 در بهار 1401 تغییر یافت . این شاخص عددی بین یک تا 10 می باشد که کاهش آن نشان دهنده بهبود فضای کسب و کار است.