برگزاری همایش ها و تلاش معاونت غذا ودارو برای امنیت غذا است

به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران به نقل ازپایگاه خبری احوال نیوز، به مناسبت روز حهانی ایمنی غذا و معیارهای غذایی، نشست خبری در محل سالن اتاق بازرگانی استان اصفهان، با حضور دکتر محمود اعتباری ، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان، مهندس مرجان هادیان زرکش، مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، علی سرشوقی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولید کنندگان و صادر کنندگان صنایع غذایی استان اصفهان ، دکتر رضا اطمینانی، معاونت غذا و دارو استان اصفهان، و متخصص تغذیه، با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
در این نشست خبری که به مناسبت روز حهانی ایمنی غذا و معیارهای غذایی، تشکیل شد، ابتدا دکتر محمود اعتباری ، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان،گفت: اگر سلامت را از مواد غذایی بگیریم، غذا هیچ ارزشی ندارد، سلامت بر ارزش غذایی اولویت دارد و این نکته باید از محل تولید تا محل مصرف مورد توجه قرار گیرد، در این سال‌ها نگاه مردم به سلامت غذا ارتقا پیدا کرده است، چرا که هر فرآورده‌ای می‌خواهند، استفاده کنند، به علامت‌های بهداشتی آن توجه می‌کنند. دکتر محمود اعتباری افزود: روز جهانی ایمنی غذا با توجه به اهمیت آن گرامی داشته می‌شود، وی ادامه داد: در کشور قرارگاهی به نام سلامت و امنیت غذایی وجود دارد که ریاست آن برعهده رئیس‌جمهور است و ارگان‌های مختلفی مانند وزارت بهداشت، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان استاندارد، بانک مرکزی و… عضو این قرارگاه هستند.
وی افزود: مواد غذایی باید اجزایی داشته باشد که در ارتقای سلامتی و افزایش ایمنی مؤثر باشد و باعث بهبود رشد کودکان شود و مردم اگر غذای سالم بخورند نیاز به دارو هم نخواهند داشت و اولویت سازمان‌های غذا و دارو، غذا است.
دکتر محمود اعتباری: برگزاری همایش ها و تلاش معاونت غذا ودارو برای امنیت غذا است
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان،گفت: در آخرین جلسه‌ کارگروه آرد و نان که در استانداری برگزار شده است، این مسئله که مشکل کمبود خمیر مایه داریم، و ماده‌ای که برای بهبود کیفیت نان نیاز است، مطرح گردیده است.
دکتر محمود اعتباری ،در مورد تضمین مواد غذایی توسط علوم پزشکی گفت: در دانشگاه علوم پزشکی تقسیم کار انجام شده است و دانشگاه علوم پزشکی در هر صورتی تضمین‌کننده فرآورده غذایی است. از مواد غذایی نمونه‌برداری انجام می‌شود و اگر مشکلی داشت اجازه عرضه به آن‌ها داده نمی‌شود. مواد غذایی باید اجزایی داشته باشد که در ارتقای سلامتی و افزایش ایمنی مؤثر باشد و باعث بهبود رشد کودکان شود و مردم اگر غذای سالم بخورند نیاز به دارو هم نخواهند داشت و اولویت سازمان‌های غذا و دارو، غذا است.
دکتر محمود اعتباری ، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان، در ارتباط با آمار جهانی بیماری های ویروسی، و کیفیت نان و لبنیات افزود: براساس آمار جهانی حدود ۱۰ درصد بیماری‌های ویروسی، باکتریایی و آلاینده‌ها سالانه توسط مواد غذایی منتقل می‌شود. پس لازم است از غذایی استفاده شود که بیماری منتقل نکند. لازم است همه در این مسیر کمک کنند تا سلامتی غذا و مردم تضمین شود. اگر همه ما مردم نسبت به کیفیت نان، لبنیات و تمام مواد غذایی که مصرف می‌کنیم، حساس باشیم، این حساسیت در نهایت باعث ارتقای کیفیت می‌شود، چرا که تولیدکنندگان، تولیدات خود را با واکنش نسبت به آن مردم تطبیق می‌دهند.
سپس مرجان هادیان زرکش، مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، به اصحاب رسانه گفت: یکی از مهم‌ترین وظایف کارکنان معاونت غذا و دارو، نظارت بر ایمنی غذایی در واحدهای تولیدی است که این نظارت از ابتدای ورود به تولیدی تا خروج از کارخانه به عنوان واحد تولیدی صورت می‌گیرد. وی ادامه داد: همایش روز جهانی ایمنی غذا را در پیش رو داریم، و تا به حال از سوی سازمان غذا و دارو ۲۴ مهرماه را جشن می‌گرفتیم، اما در سال ۲ ۴۰ ۱ اولین سالی است که این مراسم را تحت عنوان روز ایمنی غذا گرامی می‌داریم.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در ادامه گفت: اگر ماده اولیه وارد تولیدی می‌شود، باید مجوزهای لازم بهداشتی را داشته باشد و برای مثال اگر ماده وارداتی است، باید نسبت به قاچاق نبودن آن اطمینان حاصل شود. پس از آن ماده اولیه اجازه دارد وارد فرایند تولید شود، در مرحله بعد برچسب‌گذاری مشخص انجام می‌شود و ترکیبات محصول در برچسب مشخص می‌شود، وی ادامه داد: نشان‌های رنگی چندین سال است که در بسته‌های مواد غذایی درج می‌شود.
وی افزود: یکی از مباحث مهم مطرح شده در این جلسات، تضمین کیفیت نان است، در آخرین جلسه‌ای که در استانداری برگزار شد این مسئله مطرح شد که ما مشکل کمبود خمیر مایه را داریم که برای بهبود کیفیت نان به آن نیاز داریم. وی در ادامه افزود: رایزنی‌هایی انجام شده است که از استان‌های مجاور بتوان خمیر مایه مورد نیاز نانوایی‌ها را تهیه کرد که به‌صورت تر و خشک تهیه شود، جلسات متعددی داشتیم و حتی تا تأمین یخچال برای نانوایی‌ها پیش رفته‌ایم.
مرجان هادیان زرکش، در مورد احداث کارخانجات مواد غذایی و مسئله عدم تبلیغات برای بعضی از مواد غذایی گفت: : از زمان احداث کارخانه، کارشناسان ما، محل احداث را مورد پایش قرار می‌دهند و فاصله مجاز از آلاینده‌ها رعایت می‌شود. تمام واحدهای تولیدی ما مسئولان کنترل کیفی و فنی دارند که در اختیار واحد هستند و در کنار کارشناس نظارتی ما، امر نظارت بر فرآورده تولیدی را انجام می‌دهند. جدای کنترل ایمنی، بحث تبلیغات نیز وجود دارد، هر ساله فهرست کالاهای آسیب‌رسان مشخص می‌شود که سوسیس و کالباس نیز در این دسته هستند و اجازه تبلیغات ندارند. این مسئله به معنای ناسالم بودن آن نیست، چرا که از همان زمانی که گوشت وارد واحد تولیدی می‌شود، تحت نظر کارشناسان است و در این رابطه ما ارتباط تنگاتنگی با دامپزشکی داریم.

.