دولت نقش خود را برای پایداری صندوق تامین اجتماعی پررنگ‌تر می‌کند

.

به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران؛ مرتضی حاجی کاظمی مدیرکل تامین اجتماعی استان اصفهان ضمن تبریک هفته تامین اجتماعی اظهار کرد: در کشور ۵۲ درصد مردم معادل ۴۶ میلیون نفر بیمه شده هستند، در استان اصفهان سه میلیون و ۸۸۰ هزار نفر تحت پوشش سازمان تامین هستند که حدود ۷۰ درصد است که حدود ۳ میلیون نفر را افراد بیمه شده و بیش از ۸۰۰ هزار نفر را مستمری بگیران تشکیل می‌دهند. بیمه بیکاری که با کاهش ۹ درصدی نسبت به اسفند سال ۱۴۰۱ از حدود ۱۴ هزار نفر به ۱۲ هزار و ۸۰۰ نفر کاهش پیدا کرده‌است.
وی با بیان اینکه تفاوت اصفهان در تعداد تحت پوشش نسبت به کشور نشان از قدمت فرهنگ تامین اجتماعی در استان اصفهان است که به واسطه صنایع این استان و صنعتی بودن استان اصفهان است، افزود: سال گذشته ۳۹ هزار و ۲۹۰ میلیارد تومان در قالب مستمری کمک بلندمدت (از کار افتادگی،بازنشستگی و بازماندگان) پرداخت شد که به طور میانگین ماهانه ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود. همچنین سال گذشته هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بیمه بیکاری، ۵۰۱ میلیارد تومان در قالب غرامت استراحت و بارداری و ۸ هزار و ۶۶۰ میلیارد تومان در قالب خدمات درمان پرداخت شده است.

حاجی کاظمی مدیرکل تامین اجتماعی استان اصفهان ادامه داد: یکی از شرکای اجتماعی ما دولت است و پرداخت ۳ درصد حق بیمه‌ها وظیفه دولت است و حدود ۲۵ مصوبه در مجلس در این باره تصویب شده است سال‌ها این مبالغ پرداخته نشده. همچنین در ابتدای سال گذشته ما هزار و ۶۰۰ میلیارد و ابتدای امسال ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد از بخش خصوصی طلبکار هستیم، در حالی که سال گذشته مبالغ خوبی وصول شد اما همچنان این بدهی از سوی کارفرما وجود دارد و باعث ایجاد مشکلاتی در ارائه خدمات می‌شود. برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان و کمک به معیشت آنها مجلس مصوب کرد منابع دولتی برای پرداخت طلب‌های تامین اجتماعی مشخص شود که در ابتدا حدود ۱۷۰ همت و نهایتا قرار شد ۱۳۰ همت دولت به سازمان تامین اجتماعی بدهد.

وی با بیان اینکه نرخ پشتیبانی سازمان‌های نسلی را تهدید می‌کند، گفت: ما یک خروجی و یک ورودی منابع داریم، ورودی منابع افراد بیمه‌پرداز هستند و خروجی نیز مستمری بگیران هستند و حداقل این نسبت باید ۶به ۱ باشد یعنی به ازای هر ۶ بیمه پرداز باید ۱ مستمری بگیر وجود داشته باشد، اما این عدد در کشور ۴.۱ به ۱ و در استان اصفهان ۳.۴ به ۱ است که مشکلات جدی ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به ناترازی ورودی و خروجی در تامین اجتماعی استان اصفهان تصریح کرد: وقتی از ضریب پشتیبانی صحبت می‌شود یعنی تامین و پایداری منابع مهم‌ترین عوامل پایداری سازمان تامین اجتماعی است. چالشی نیست که فقط مختص کشور ما باشد و سازمان تامین اجتماعی در هر کشور دوران رشدی با ورودی بالا و خروجی کم دارد و کم کم به نقطه سر به سر می‌رسد و به مرور هزینه‌ها نسبت به ورودی پیشی می‌گیرد، که جمعیت و نرخ باروری روی این موضوع تاثیر می‌گذارد و اتفاقاتی نظیر مشکلات کشور فرانسه پیش می‌آید و راه‌حل‌های آن در زمان افزایش نرخ امید به زندگی متفاوت است و این تغییر نرخ امید به زندگی باعث می‌شود ما که حدود ۳۰ درصد درآمد شخص را به عنوان حق بیمه دریافت شد نهایتا طی ۱۰ تا ۱۲ سال به شخص برگردانیم اما به دلیل اینکه همسر شخص بعد از فوت همچنان مستمری بگیر است یا دختر شخص اگر ازدواج نکند و کار نداشته باشد همچنان مستمری دریافت کند باعث می‌شود ما دوره‌های مستمری بعضا ۵۰ ساله داشته باشیم و این باعث ایجاد ناترازی می شود.

مدیرکل تامین اجتماعی استان اصفهان با اشاره به راهکارهای این سازمان برای حل مشکل ناترازی خاطر نشان کرد: افزایش سن بازنشستگی و افزایش دوره حق پرداخت بیمه است، همچنین مصوبه‌ای برای افزایش سقف سن بازنشستگی از ۶۰ سال به ۶۲ سال به صورت پلکانی مطرح شد که ظاهراً امسال نیز قرار نیست اجرایی شود. همچنین هدف دیگر ما جذب حدود ۵-۶ میلیون نفر است که تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند و شامل افراد خانه‌دار یا افرادی که بیمه نیستند، می‌شود. الان کل منابع دریافتی استان اصفهان نیز مستمری را تامین نمی‌کند.

وی ادامه داد: الان 95 درصد دریافتی تامین اجتماعی از محل حق بیمه‌ها و 5 درصد از محل سرمایه‌گذاری‌ها است. با این وجود تلاش شده است در بخش سرمایه گذاری وارد خرید سهام شویم و سهام شرکت‌های
سوده را خریداری کنیم. سازمان تامین اجتماعی با توجه به نقش خود امکان ورشکستگی ندارد و اگر جایی لازم باشد دولت نقش خود را برای پایداری صندوق پررنگ‌تر می‌کند و کلمه ورشکستگی بی‌معنی است.عکس فاطمه صابری.انتهای پیام//