یکی از مشهورترین و محبوبترین دسرهای ایرانی که در بسیاری از مناسبتها پخت آن رواج دارد شله زرد است. این دسر که هم شکل بسیار جذاب و هم طعم بسیار لذیذی دارد در اکثر اعیاد مذهبی، ایام ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری، و در هیئتها به-عنوان نذری طبخ میشود. مادهی اصلی شلهزرد برنج است که بهتر است از انواع برنج ریز و نیمدانه باشد. برنج موردنظر برای شله-زرد حتما باید حدود یک روز در آب خیسانده و نرم شود.
بهمنظور پخت شلهزرد برنج و آب را روی حرارت میگذارند تا مدتی بجوشد. وقتی برنج کاملا وارفت و له شد شکر را به آن اضافه میکنند و دسر را دائماً هم میزنند. سپس خلال بادام و گلاب را به مواد میافزایند. ترکیب گلاب و زعفران عطر بسیار مسحورکنندهای به شلهزرد میبخشد. زعفران دم کرده را در این مرحله به مواد اضافه میکنند، در نهایت روی شلهزرد یک قالب کره آب میکنند. زمان پخت شله زرد حدود دو ساعت است، پس از پخت باید این دسر را بلافاصله در ظرفهای مخصوص کشید، چرا که اگر شله زرد به همان شکل بماند سفت میشود. برخی به شلهزرد هل هم اضافه میکنند.
روی ظرفهای توزیع شلهزرد را با پودر دارچین، خلال پسته و بادام تزیین میکنند. میتوان تصور کرد که ترکیب این مواد معطر چه فضای گرمی را در محل طبخ این دسر ایجاد میکند. در مواردی که از شلهزرد برای مراسم مذهبی استفاده میشود معمولاً با استفاده از شابلونهای مخصوص اسامی ائمه یا عبارات دعایی را با پودر دارچین روی شلهزرد نقش می-زنند. از منظر پزشکی نیز شلهزرد خوراکی بسیار مغذی و مفیدی به ویژه برای معده و قلب است و به دلیل استفاده از زعفران در ترکیب آن غذایی نشاطآور محسوب میشود.
عالی 0
مفید 0
غیرمفید 0
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
شما می توانید لذت ببرید
رئیس هیئت مدیره انجمن خیریه دیابت اصفهان با بیان اینکه شعار انجمن خیریه دیابت استان اصفهان آموزش، کنترل و پیشگیری است، گفت: هزینه دیابت یک فرد دیابتی ماهانه ۱۳۰ دلار است که در این راستا باید آگاهی افراد جامعه را نسبت به بیماری دیابت بالا ببریم.
اجرای طرحهای متعدد در نظام سلامت استان اصفهان در سه سال گذشته دستاوردهایی در بخشهایی مانند افزایش تعداد تختهای بیمارستانی، تکمیل و تجهیز ۴۶ پروژه عمرانی، افتتاح ۸۳ پروژه بهداشتی، اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در ۲۲ شهر و کسب رتبههای نخست در برخی شاخصها به همراه داشته است.
مصر (نامهای پیشین: چاه دراز، کلاته یوسف، مزرعه یوسف)، روستایی از توابع شهرستان خور و بیابانک در استان اصفهان است. این روستا در دشت کویرایران و در ۴۵ کیلومتری شرق جندق و در ۶۰ کیلومتری شمال خور واقع شده است.
پاسخ دهید