به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران ، مجموعه سه گانه ای از دو غار مصنوعی و یک غار طبیعی در روستای باستانی تیس در فاصله ۹ کیلومتری شمال غربی چابهار، از دیگر جاهای دیدنی چابهار است. در صورتی که علاقه به تاریخ دارید حتما ازین جاذبه چشمگیر این شهر تاریخی دیدن کنید. به خصوص برای بازدیدکنندگانی که علاقه خاصی به آیینهای قومی و تشریفات باستانی دارند. چرا که به گفته بومیان آنجا این غارها پرستشگاههایی برای ذبح قربانی بوده و نامگذاری آن نیز کاملن مؤید این مطلب است. در زبان بلوچی “بان” به معنی مرد خداپرست و “مسیتی” به معنی پرستشگاه است.
برای شما گفتیم که غارهای سه گانه از مجموع ۲ غار مصنوعی و یک غار طبیعی تشکیل شدهاند. به لطف این شرایط هر کدام از این غارها جاذبهای خاص از غارنوردی را پیش روی گردشگران قرار میدهند.
غار اول از مجموعه سه گانه غارهای تیس
اولین غار از این مجموعه غارها، طبیعی است و اندازه کوچکتری نسبت به ۲غار دیگر دارد. در این مکان آرامگاه گچی ساخته شده است. اهالی این منطقه به این آرامگاه، بان مسیتی میگویند. این نام رفتهرفته تغییر پیدا کرده تا این غارها امروزه با نام تیس شناخته شوند. دیوارهای این آرامگاه با نشانههایی از خط هندی و گجراتی مزین شده است. این نشانهها به رنگ قرمز و بنفش هستند و هر کدام مفهوم خاصی را برای ساکنین قدیم این منطقه داشتهاند.
دومین غار از مجموعه سه گانه غارهای تیس
حدود ۷ متر دور از غار اول، غار دیگری خودنمایی میکند. ورودی این غار چیزی حدود ۸۰ متر ارتفاع دارد. انتهای این غار نیز کاملاً بنبست است. گفته میشود که در روزگاران قدیم این غار به سومین غار از مجموعه غارهای سه گانه تیس راه داشته است. برخی دیگر از اهالی نیز بر این باور هستند که انتهای غار دوم به سردابههای زیرزمینی و مقبرههای ساکنین قدیم این ناحیه ارتباط داشته است. این شرایط سیاحت در این غارها را به گشتوگذار هیجانانگیزی تبدیل میکند که گردشگران ماجراجو قدر آن را بهخوبی میدانند.
سومین غار از مجموعه سه گانه غارهای تیس
پس از گشتوگذاری جانانه در غارهای اول و دوم، به غار سومی میرسید که حدود ۵۰ متر دورتر از نخستین غار این مجموعه است. این غار در قسمت چپ قرار دارد و با دهانهای ۲۰ متری، گردشگران را به داخل آن هدایت میکند.
مناظر دیدنی چابهار: غارهای سه گانه تیس ، مذبحی باستانی
نظر شما؟
عالی 0
مفید 0
غیرمفید 0
پاسخ دهید