به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران ،عباسعلی خادمی، استاد تمام و عضو هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در نشست ترجمان و تبادل دانش به مناسبت آذرماه پژوهش ابن دانشگاه با طرح پژوهشی«مقایسه میزان موفقیت بیحسی موضعی در دندانهای ملتهب در خانمهایی که داروهای ضدافسردگی مصرف میکنند»، ضرورت این پژوهش را مورد تاکید قرار داد و گفت: بسیاری از بیمارانی که به مطب ما مراجعه میکنند، داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی مصرف میکنند.
وی ادامه داد: در خصوص دندانهای آسیای پایین، بهویژه دندانهای قسمت آخر فک (دندانهای ۶ و7 ) ، میزان موفقیت بیحسی با یک بار تزریق، حدود ۴۸ درصد است اما این میزان در بیمارانی که اضطراب دارند، کاهش مییابد و با یکبار تزریق بیحسی موفقیت آمیز نیست.
استاد تمام دانشکده دندانپزشکی، با تصریح اینکه همچنین میزان افسردگی و اضطراب در زنان بیشتر از مردان است، افزود: زنان بیشتر از مردان به دندانهای خودشان اهمیت میدهند و ۶۰ تا ۷۰ درصد بیماران مراجعه کننده ما هم بانوان هستند.
وی اظهار کرد: این مطالعه با جامعه آماری 90 نفر در دو گروه ۴۵ نفره از زنانیکه دندانهای ملتهب؛ ریشه و با درد شبانه داشتند، انتخاب و مورد مطالعه قرار دادیم.
خادمی تصریح کرد: یک گروه داروی SSRI مصرف میکردند و گروه دیگر دارویی مصرف نمیکردند.
رییس هیئت مدیره انجمن متخصصین ریشه کشور بیان داشت: روش کار نیز به این صورت بود که در هر دو گروه، دو آمپول بیحسی تزریق شد و پس از ۱۵ دقیقه، اگر بیحسی موفقیتآمیز بود و لب بیمار بیحس میشد، باز کردن دندان را آغاز میکردیم همچنین جهت اطمینان بی حسی تست سرما هم استفاده شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علومپزشکی اصفهان ادامه داد: ما از یک خطکش که با مقیاس درد از شماره ۰ تا ۱۷۰ مدرج شده است را نیراستفاده کردیم. از بیماران میپرسیدیم که از ۱ تا ۱۷۰ چه نمرهای به میزان درد خود میدهند و بر اساس این پاسخ، عددی ثبت میشد که از بی درد و درد خفیف تا درد متوسط و شدید دستهبندی درد در این روش مدن نظر ما بود.
دکتر خادمی گفت: در نهایت، گروهها با یکدیگر مقایسه شدند و البته آنهایی که بی حسی موفق نبود از مطالعه خارج شدند.
رییس هیئت مدیره انجمن متخصصین ریشه کشور با این توضیح که داروهای ضدافسردگی بازگشت سروتونین انجام میدهند ؛ گفت: سروتونین تنظیم کننده محل سیناپس است و وقتی سروتونین نباشد افسردگی اتفاق می افتد.
استاد تمام دانشکده دندانپزشکی با تصریح اینکه همچنین اضطراب را با روش کورای اندازهگیری کردیم؛ گفت: نتایج این اندازه گیریها نشان داد در هردو گروه میزان اضطراب در یک سطح است.
خادمی افزود: طبق نتایج در گروهی که از داروهای SSRI استفاده میکردند، میزان موفقیت بیحسی ۵۶ درصد بود، در حالی که در گروه بدون دارو این میزان ۴۴ درصد بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تصریح اینکه مقایسه دو گروه از نظر آماری اختلاف معنیدار نداشت، اظهار کرد: اما بهطور کلی افراد مصرفکننده SSRI نسبت به گروه کنترل موفقیت بیشتری در بیحسی داشتند.
وی خاطرنشان کرد: البته این تأثیر ممکن است در افرادی که اضطراب بالایی دارند، تحت تاثیر قرار گیرد، چرا که اضطراب آستانه درد را کاهش میدهد.
عضو هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید براینکه بعنوان نتیجهگیری بیمارانی که داروهای ضد افسردگی یا ضد اضطراب مصرف میکنند، اگر داروی خود را بهدرستی مصرف کنند، نیازی به نگرانی در مورد موفقیت بیحسی ندارند، تصریح کرد: دندانهای ۶ و ۷ پایین معمولاً بیحسی دشواری دارند.
وی با بیان این که درمان ریشه یک درمان محافظهکارانه و غیرتهاجمی است؛ توصیه کرد: برای بیمارانی با مشکلات قلبی، فشار خون بالا و مصرف داروهای ضد اضطراب و رقیقکننده خون؛ درمان ریشه مناسبتر از کشیدن دندان یا ایمپلنت است و توصیه ما این است که بیماران تا حد امکان دندانهای خود را نگه دارند و نگرانی در مورد بیماریهای سیستمیک نداشته باشند.
انتهای پیام/
پاسخ دهید