مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان : شاخص های حوزه خانواده همچنان جایگاه خود را در میان ارزش‌ها و نگرشهای مردم حفظ کرده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در گفتگو با جمعی ازخبرنگاران گفت: بر اساس آخرین مطالعات انجام شده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۱۴۰۲ با عنوان «ارزش ها و نگرش های ایرانیان» و با هدف بررسی شاخص های حوزه فرهنگ کشور، علی رغم ضعف شاخص های فرهنگی در ابعاد مختلف، خوشبختانه شاخص های حوزه خانواده هنوز جایگاه خود را حفظ کرده و به همین دلیل است که دشمن در دو دهه گذشته تمرکز و سرمایه گذاری خود را بر این حوزه گذاشته تا بتواند با ابزارهای مختلف، نگرش ها و به دنبال آن رفتارها را نسبت به خانواده تغییر دهد. مثل داشتن فرزند کمتر و یا کم رنگ کردن ازدواج جوانان .
سیدین نیا، اظهار داشت : سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ در برابر تهاجم ها مصونیت ایجاد می کند ولی در سال های گذشته در تولید محصولات فرهنگی مانند کتاب، فیلم و تولیدات نرم افزاری ، تربیت نیروی انسانی و برگزاری رویدادهای موثر در حوزه فرهنگ ، کمتر سرمایه گذاری شده است . برای نمونه در بسیاری از مناطق استان اصفهان حتی هنوز سینمایی وجود ندارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه آسیب های اجتماعی ناشی از مشکلات فرهنگی است که ریشه آن به سرمایه گذاری ضعیف در حوزه تربیت نیروی انسانی بر می گردد ، برای مثال گفت : وقتی فردی از یک رشد عقلی کافی برخوردار باشد هیچگاه به سراغ مواد مخدر نمی رود یا دچار نزاع خیابانی نمی شود و یا اینکه خود را در برابر حفظ محیط زیست و هم نوع خود مسئول می داند. وی ادامه داد : یکی از ضعف های ما در حوزه فرهنگ، تربیت نیروی انسانی و تولید فکر و اندیشه است که دانشگاه ها و حوزه های علمیه با سرمایه گذاری می توانند بخشی از این ضعف ها را بر طرف کنند.
سیدین نیا یکی دیگر از علل ضعف های کشور در حوزه فرهنگ را وجود نهادهای متعدد فرهنگی موازی دانست و گفت : این دستگاه ها هر کدام به نوبه خود احساس تکلیف می کنند ، ولی تکثر مجموعه های فرهنگی باید باز مهندسی شود تا با یک الگوی جدید با راهبردهای مناسب و تغییر در روند گذشته بتوان به اهداف مورد نظر رسید .
وی افزود : عدم ایجاد تحول در حوزه فرهنگ ناشی از ضعف در راهبردها، روش ها و الگو سازی است که این لزوم تغییر راهبردها، روش ها و الگوها را با مهندسی مجدد برای تحول در حوزه فرهنگ نشان می دهد.
وی درپاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص اقدامات و برنامه های پیش بینی شده و توجه به اسناد بالادستی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد : در دومین جلسه شورای فرهنگ عمومی که در سال ۱۴۰۳ برگزار شد ۵ اولویت مهندسی فرهنگی استان اصفهان شامل سبک زندگی، هویت ملی – مذهبی – انقلابی و بومی، سرمایه اجتماعی، حکمرانی فرهنگی و هنر و رسانه تصویب شد که برش استانی آن بر اساس اسناد بالادستی ، مهندسی فرهنگی کشور، اقدامات ملی و استانی و ارائه برنامه ها توسط ۵ کمیته در حال تدوین است و استانهایی که برش مهندسی فرهنگی خود را مصوب و به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی برسانند از اعتبارات خوبی بهره‌مند خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه مسئولیت تدوین برش استانی مهندسی فرهنگی با مشارکت سایر سازمان ها و نهادها در حوزه سبک زندگی بر عهده اداره کل آموزش و پرورش، هنر و رسانه بر عهده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، هویت ملی ، مذهبی بر عهده اداره کل تبلیغات اسلامی، حکمرانی فرهنگی بر عهده اداره کل امور اجتماعی استانداری و سرمایه اجتماعی با مشارکت سایرین بر عهده اداره کل میراث فرهنگی است گفت : اگر اقدامات مهندسی فرهنگی استان اصفهان به نتیجه برسد تا ۵ سال آینده تحول اساسی در حوزه فرهنگ استان رقم خواهد خورد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود : در اواخر سال گذشته برای نخستین بار شورای فرهنگ عمومی شهر اصفهان با حضور اعضای حقیقی و حقوقی تشکیل شد که امیدواریم این شورا بتواند نقش مهم خود را ایفا کند.
وی در ادامه به طرح بزرگ “شهر هنر” اصفهان اشاره کرد و گفت : با اجرای این طرح، تحول عظیمی درحوزه فرهنگ و هنر اصفهان ایجاد خواهد شد چرا که یک طرح رویدادی و تولید محور است و برای آن
مطالعات کامل و جامعی انجام شده است.
وی گفت : این مجموعه شامل مکان های مناسب برای فعالیت موسسه های فرهنگی هنری ، نشریه ها ، روزنامه ، فعالان حوزه نشر ، نمایشگاه ها، استودیو های فیلم سازی، سینما ، دانشگاه ، هنرستان ها و موارد متعدد دیگری است.
سیدین نیا ادامه داد : با اجرای این طرح و بهره برداری از آن ۳۰ هزار فرصت شغلی ایجاد و زمینه حضور سالانه ۲۰ میلیون گردشگر فراهم خواهد شد .
وی گفت : زیرساخت های این شهر توسط دولت و ساخت آن با سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه بعضی از مساجد فقط به اقامه نماز بسنده می کنند در حالیکه مساجد استان ظرفیت های زیادی دارند گفت : به تعبیر مقام معظم رهبری ، “مساجد هم خانه خدا و هم خانه مردم هستند” ، بنابراین مساجد حلقه واسط بین مردم و مسئولان و محل رفت و آمد اقشار مختلف مردم هستند. بنابراین مساجد اصفهان باید به سمت مساجد تراز صدر اسلام رفته و محلی برای ارائه خدمت به مردم شوند.
سیدین نیادر پایان نوید داد : از امسال ظرفیت های حوزه فرهنگ و هنر در قالب «طرح نور» برای رونق تولید آثار هنری و دسترسی آسان عموم مردم به آنها اجرایی می گردد و همچنین برای بهره مندی عموم مردم ، سینماهای استان به ۱۰۰ سالن افزایش یافته و طرح سینمای سیار نیز برای روستاها اجرایی خواهد شد،