معاون سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان: استان اصفهان 13 درصد از تولیدات دام و طیور کشور را به خود اختصاص می‌دهد

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به جایگاه استان اصفهان در کشور از نظر تولیدات دامی گفت: استان اصفهان 13 درصد از تولیدات دام و طیور کشور را به خود اختصاص می‌دهد و در گوشت قرمز، شیر خام و تخم‌مرغ رتبه اول و در عسل و گوشت مرغ رتبه پنج و ششم کشور را دارد.

به گزارش پایگاه خبری طبیعت، حسین ایراندوست در جمع خبرنگاران در ارتباط با وضعیت تولیدات دامی در استان اصفهان اظهار داشت: از اردیبهشت ماه سال گذشته که ارز ترجیحی به ارز نیمایی تغییر پیدا کرد، هزینه خوراک در واحدهای دام و طیور بین پنج تا شش برابر افزایش یافت و فشار سنگینی بر حوزه تولید دام و طیور در کشور وارد شد.
وی ادامه داد: استان اصفهان به دلیل رتبه اولی که در حجم تولیدات در این حوزه دارد بیشترین تاثیر را از این موضوع پذیرفت اما با ایجاد هماهنگی بین بخش اجرایی و تولید و حضور دامداران و مرغدارانی که جزو پیشروهای عرصه تولید هستند، توانستیم سطح تولیدات را حفظ کنیم و این جایگاه را در کشور از دست ندهیم.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان بیان کرد: در مقایسه سال زراعی گذشته و امسال با وجود تمام سختی‌ها، حدود سه درصد رشد در تولیدات مشاهده می‌شود؛ در تولید شیر 2.6 درصد، گوشت قرمز یک درصد، تخم‌مرغ 18 درصد و سایر ماکیان 12 درصد افزایش وجود دارد اما در تولید گوشت مرغ به دلیل مشکلات موجود در سال گذشته، کمتر از پنج درصد کاهش دیده می‌شود.
وی با اشاره به جایگاه استان اصفهان در کشور از نظر تولیدات دامی عنوان کرد: استان اصفهان 13 درصد از تولیدات دام و طیور کشور را به خود اختصاص می‌دهد و در گوشت قرمز، شیر خام و تخم‌مرغ رتبه اول و در عسل و گوشت مرغ رتبه پنج و ششم کشور را دارد.
ایراندوست با اشاره به افزایش قیمت برخی اقلام دامی در بازار تصریح کرد: ما سال سختی را به ویژه در حوزه بازار محصولات پشت سر گذاشتیم که در بخشی مربوط به مسائل حوزه تولید و هزینه‌های تحمیل شده بر آن و در بخشی مربوط به افزایش قیمت نسبی در فروش محصولات بود و شاید جامعه انتظار چنین رشدی را نداشت.
وی افزود: این باعث شد که فشاری هم بر بخش تولید و هم بر مصرف‌کنندگان وارد شود؛ اقتضا تغییر نرخ ارز موجب ایجاد این شرایط شد ولی با هماهنگی و حمایت‌ها اجازه ندادیم که به حوزه تولید آسیبی برسد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان بیان کرد: امروزه از نظر تخم‌مرغ، شیر و حتی مرغ به شدت با افزایش مواجه هستیم و تلاش می‌کنیم که بحث مازاد تولید را از بازار جمع‌آوری کرده و ذخایر خود را افزایش دهیم.
وی اضافه کرد: تنها در بحث گوشت قرمز تا حدودی تفاوت قیمت خارج از حد انتظار مصرف‌کننده بوده که امیدواریم با افزایش تولید و قول دولت مبنی بر عملیاتی‌ کردن کالابرگ الکترونیک در حوزه محصولات تولیدی پروتئینی، بتوانیم به اقشار آسیب‌پذیر در این حوزه کمک کنیم.
توزیع 22 هزار تن شکر در استان اصفهان از ابتدای سال
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز در ارتباط با توزیع شکر در استان اصفهان اظهار داشت: بخشی از شکر موردنیاز بازار از خارج از کشور وارد می‌شود و بخشی نیز در داخل از نیشکر و چغندر تولید می‌شود؛ معمولا در برخی از فصول سال به دلیل افت تولید ناچار به وارد کردن این کالا هستیم.
فرهاد حاجی‌مرادی افزود: در شش ماه گذشته به دلیل مشکلات موجود در زمینه واردات، عرضه شکر تا حدودی با محدودیت روبرو شد که اکنون برطرف شده است.
وی با اشاره به میزان توزیع شکر در استان عنوان کرد: از ابتدای سال 1402 تا کنون 22 هزار تن توزیع شکر در استان اصفهان انجام شده که فقط سهیمه دولتی بوده است؛ اکنون نیز در حال توزیع 10 هزار تن شکر هستیم که شکر بخش صنعت، صنوف تولیدی و خانواده تامین شده و در حال توزیع است.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: در مدت اخیر شکر خانوار در شبکه توزیع به ویژه در فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه می‌شد و چند روزه گذشته با حجم بالای عرضه مواجه شدیم به طوری که تقاضا به طرز عجیبی افت پیدا کرده است.
وی در ارتباط با قیمت این کالا در بازار عنوان کرد: قیمت شکر درب کارخانه 25500 تومان، برای مصرف‌کننده 28 هزار تومان و شکر بسته‌بندی 34 هزار تومان است و هیچ افزایش قیمتی نیز در نظر گرفته نشده است.
اصفهان رتبه اول پرورش ماهیان زینتی در کشور
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در ارتباط با پرورش ماهیان زینتی در استان اصفهان اظهار داشت: شیلات استان اصفهان علاوه‌بر اولویت‌هایی که دارد، تولید ماهیان زینتی را در دستور کار قرار دارد چراکه علاوه‌بر تولید ماهیان خوراکی که نقش به سزایی در سلامت جامعه دارد، ماهیان زینتی نیز نقش موثری در سلامت روان جامعه دارند.
محمدرضا عباسی افزود: با توجه به سابقه استان اصفهان در تولید وماهیان زینتی می‌توانیم بگوییم که پیشرفت‌هایی در این زمینه حاصل شده و استان اصفهان با تولید بیش از 75 میلیون قطعه ماهیان زینتی در سال گذشته، رتبه اول کشور را با اختلاف زیاد در این حوزه به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: بیش از 120 گونه از انواع ماهیان زینتی در 11 شهرستان تولید می‌شود و کاشان، نجف‌آباد و اصفهان رتبه‌های اول تا سوم را در این حوزه دارند.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به صادرات ماهیان زینتی عنوان کرد: 70 درصد ماهیان زینتی موجود تولید داخل است و انواع ماهیان زنده‌زا و تخم‌گذار توسط بهره‌برداران علاقه‌مند تکثیر می‌شود و ماهیانی که در گذشته از کشورهای تایلند و مالزی وارد می‌شود امروزه در حال صادر شدن است.
وی افزود: حدود 10 تا 20 درصد از این ماهیان در داخل استان استفاده شده و بیشتر آنها به استان‌ها و کشورهای دیگر صادر می‌شود؛ تولیدکنندگانی از اصفهان، کاشان و نجف‌آباد این موضوع را پیگیری کرده و صادرات مستقیم به عراق و ترکیه دارند که در برخی موارد از ترکیه به کشورهای اروپایی نیز صادر می‌شود.
عباسی با اشاره به پیشرفت‌های حاصل شده در تولید این ماهیان بیان کرد: تولید این ماهیان از حالت سنتی به صنعتی تغییر یافته و استفاده حداقلی این ماهیان از منابع آبی از مزیت‌های آنها است به طوری که می‌توان آنها را هم به صورت خانگی و هم صنعتی و نیمه صنعتی تولید کرد.
وی افزود: واحدهای تولیدی در این حوزه در اصفهان وجود دارند که با مکانیزاسیون برگشت آب کامل به تولید انواع ماهیان زینتی می‌پردازند.