یکی از مشهورترین و محبوبترین دسرهای ایرانی که در بسیاری از مناسبتها پخت آن رواج دارد شله زرد است. این دسر که هم شکل بسیار جذاب و هم طعم بسیار لذیذی دارد در اکثر اعیاد مذهبی، ایام ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری، و در هیئتها به-عنوان نذری طبخ میشود. مادهی اصلی شلهزرد برنج است که بهتر است از انواع برنج ریز و نیمدانه باشد. برنج موردنظر برای شله-زرد حتما باید حدود یک روز در آب خیسانده و نرم شود.
بهمنظور پخت شلهزرد برنج و آب را روی حرارت میگذارند تا مدتی بجوشد. وقتی برنج کاملا وارفت و له شد شکر را به آن اضافه میکنند و دسر را دائماً هم میزنند. سپس خلال بادام و گلاب را به مواد میافزایند. ترکیب گلاب و زعفران عطر بسیار مسحورکنندهای به شلهزرد میبخشد. زعفران دم کرده را در این مرحله به مواد اضافه میکنند، در نهایت روی شلهزرد یک قالب کره آب میکنند. زمان پخت شله زرد حدود دو ساعت است، پس از پخت باید این دسر را بلافاصله در ظرفهای مخصوص کشید، چرا که اگر شله زرد به همان شکل بماند سفت میشود. برخی به شلهزرد هل هم اضافه میکنند.
روی ظرفهای توزیع شلهزرد را با پودر دارچین، خلال پسته و بادام تزیین میکنند. میتوان تصور کرد که ترکیب این مواد معطر چه فضای گرمی را در محل طبخ این دسر ایجاد میکند. در مواردی که از شلهزرد برای مراسم مذهبی استفاده میشود معمولاً با استفاده از شابلونهای مخصوص اسامی ائمه یا عبارات دعایی را با پودر دارچین روی شلهزرد نقش می-زنند. از منظر پزشکی نیز شلهزرد خوراکی بسیار مغذی و مفیدی به ویژه برای معده و قلب است و به دلیل استفاده از زعفران در ترکیب آن غذایی نشاطآور محسوب میشود.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
آخرین اخبار
شما می توانید لذت ببرید
معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان از برگزاری دومین جشنواره ملی عکس ریشهها با محوریت «سالمند و زندگی در شهر» به همت دبیرخانه شهر دوستدار سالمند خبر داد.
معاون اول استاندار نووگورود، با حضور در استانداری اصفهان با دکتر مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان دیدار و بر گسترش تعاملات میان دو استان تأکید کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه یکی از راهکارها برای حل مشکلات حوزه خدمات بهداشت، تقویت سازمانهای بیمهگر توسط سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در بسیاری از مناطق محروم استان با مشکلات زیادی در تأمین نیروی متخصص روبرو هستیم و تلاش میکنیم تا با همکاری با بخش خصوصی این مشکل را برطرف کنیم.
ایران در طرح بهترین دهکدههای گردشگری سازمان جهانی گردشگری ۲۰۲۴ شرکت خواهد کرد؛ این در حالی است که در سال گذشته، روستای کندوان در آذربایجان شرقی به عنوان بهترین روستای گردشگری جهان انتخاب شد.
پاسخ دهید