.
به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران : زهرا حاج هاشمی دانشجوی دکتری تخصصی علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نشست ترجمان و تبادل دانش این دانشگاه باطرح پژوهشی «بررسی ارتباط میان منیزیم دریافتی با افسردگی، یک مرور نظام مند و فراتحلیل برروی مطالعات اپیدمیولوژیک» با اشاره به آمار سازمان جهانی بهداشت (WHO) گفت: بیش از ۲۸۰ میلیون نفر در دنیا از افسردگی رنج میبرند که این آمار ۵ درصد از جمعیت بزرگسالان را شامل میشود. افسردگی در میان زنان ۵۰ درصد بیشتر از مردان است که یکی از دلایل آن بارداری و افسردگی پس از زایمان است.
وی افزود: یکی از پیامدهای جدی افسردگی خودکشی است وسالانه بیش از ۷۰۰ هزار خودکشی ناشی از افسردگی در جهان ثبت میشود و در گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال، خودکشی چهارمین علت مرگومیر است.
دانشجوی دکتری تخصصی علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان باتصریح اینکه بیش از ۷۵ درصد از افرادی که در کشورهای با درآمد متوسط و کم زندگی میکنند، درمان مناسب و کافی برای افسردگی دریافت نمیکنند؛ اظهار داشت: این در حالی است که عوامل مختلفی مانند سبک زندگی ناسالم، ماشینی شدن زندگی، تغییرات محیطی و آلودگی هوا با افزایش خطر افسردگی همراه بوده است.
حاج هاشمی بر اهمیت منابع غذایی حاوی منیزیم در کاهش خطر افسردگی تاکید نمود و گفت: مطالعات مختلی در جهان انجام شده و نشان دهنده این هستند که افرادی که رژیم غذایی سالمتری دارند، کمتر به افسردگی مبتلا میشوند بویژه یافتههای جدید نیز حاکی از این است که مصرف منیزیم غذایی میتواند به کاهش خطر افسردگی کمک کند.
این محقق با بیان اینکه در مطالعات متعددی در اروپا و آسیا اثر منیزیم بر افسردگی را بررسی کرده اند؛ گفت: اما تا به حال هیچ متاآنالیز جامعی برای جمعبندی این نتایج انجام نشده بود. در این پژوهش، ما با مرور نظاممند و متاآنالیز، نتایج ۱۰ مقاله با حجم نمونه ۶۳ هزار و ۲۱۴ نفر را بررسی کردیم.
این محقق عنوان کرد: نتایج این مطالعه نشان داد که افرادی که بالاترین دریافت منیزیم غذایی را داشتند در مقایسه با افرادی که پایین ترین مقادیر دریافت را داشتند، 34 درصد کمتر در معرض خطر افسردگی بودند.
دانشجوی دکتری تخصصی علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: نتایج آنالیز دوز ریسپانس خطی نشان داد که هر 100 میلیگرم در روز افزایش منیزیم غذایی با 7 درصد کاهش خطر افسردگی همراه است.
وی افزود: همچنین بر اساس نتایج آنالیز دوز ریسپانس غیر خطی، افزایش منیزیم دریافتی از 170 میلیگرم به370 میلیگرم در روز، روند نزولی علایم افسردگی را نشان داده است.
وی در ادامه مکانیسمهای احتمالی اثرگذاری منیزیم رامورد بحث قرار داد و گفت: منیزیم با تنظیم دوپامین و نورآدرنالین و کاهش هورمون کورتیزول، که هورمون استرس محسوب میشود، میتواند به بهبود عملکرد محور هیپوتالاموس، هیپوفیز و غده فوق کلیه کمک کند و سطح استرس و اضطراب را در افراد کاهش دهد.
حاج هاشمی توصیه هایی هم چهت تامین منیزیم مورد نیاز از طریق تغذیه داشت و گفت: خانمها روزانه حدود ۳۲۰ میلیگرم و آقایان ۴۰۰ میلیگرم منیزیم نیاز دارند. منابع غذایی سرشار از منیزیم شامل مغزها، غلات کامل، حبوبات، و سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج هستند. بهعنوان مثال، ۳۰ گرم بادام حاوی حدود ۸۰ میلیگرم منیزیم و نیم فنجان اسفناج پخته حدود ۷۸ میلیگرم منیزیم دارد.
دانشجوی دکتری تخصصی علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: اگرچه نتایج این مطالعه تاکیدبر افزایش مصرف منیزیم دارد، منظور از افزایش مصرف منیزیم، درواقع تامین مقدار توصیه شده منیزیم از طریق رژیم غذایی می باشد و این به این معنا نیست که هرفرد با علائم افسردگی و بدون تجویز پزشک یا متخصص تغذیه، به مصرف خود سرانه مکمل منیزیم و یا سایر مکمل ها بپردازد. گام اول، تامین منیزیم کافی از طریق رژیم غذایی می باشد. با اینحال، درصورت بروز علائم کمبود و بنابر تشخیص پزشک یا متخصص تغذیه، ممکن است مکمل منیزیم نیز تجویز شود.
انتهای پیام/
منیزیم دریافتی با کاهش افسردگی رابطه مستقیمی دارد
نظر شما؟
عالی 0
مفید 0
غیرمفید 0
پاسخ دهید