ارتباط کاهش سطح هورمون تیروئید در بندناف نوزاد با افزایش سطح آلودگی هوا

به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران : سیلوا هوسپیان، معاون پژوهشی بیمارستان کودکان امام حسین و عضو هیئت علمی گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در نشست ترجمان و تبادل دانش به مناسبت آذرماه پژوهش این دانشگاه ضرورت و اهمیت انجام این پژوهش را مورد تاکید قرار داد و گفت: در دوران جنینی، هورمون‌های تیروئید نقش بسیار مهمی در رشد و نمو و تکامل سیستم عصبی جنین دارند.
وی با تاکیدبراینکه سه‌ماهه اول بارداری برای جنین دوران حساسی است، گفت: در این مدت جنین کاملاً به هورمون‌های تیروئید مادر وابسته است و غده تیروئید او هنوز تشکیل نشده و عملکردی ندارد.
هوسپیان خاطرنشان کرد: غده تیروئید جنین از سه‌ماهه دوم بارداری تشکیل و عملکرد آن آغاز می‌کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به نتایج تحقیقات مختلف، گفت: آلاینده‌ها می‌توانند بر سلامت مادر و جنین تاثیر بگذارند از جمله اینکه در جهان و کشور مطالعاتی گزارش کرده اند که آلودگی هوا می‌تواند یکی از عوامل مؤثر در بروز کم‌کاری مادرزادی تیروئید باشد.
معاون پژوهشی بیمارستان کودکان امام حسین اصفهان با تصریح اینکه بیماری کم کاری تیرویید در مقایسه با سایر کشورها، در ایران شیوع بیشتری دارد، گفت: این مطالعه مقطعی بخشی از یک مطالعه کوهورت سلامت مادران و کودکان است که در حال حاضر در اصفهان انجام می‌شود.
هوسپیان ادامه داد: در این مطالعه کوهورت، مادران باردار وارد مطالعه شده و برای مدت طولانی تحت نظر قرار می‌گیرند تا پیامدهای عوامل مختلف بر سلامت آنها بررسی شود که برای این پژوهش، بررسی نقش آلودگی هوا را بر سطح هورمون‌های تیروئید جنین مورد توجه قرار گرفت.
وی گفت: در راستای این مطالعه سطح هورمون‌های تیروئید بندناف نوزادان را پس از تولد اندازه‌گیری کردیم. همچنین برای بررسی سطح آلاینده‌ها و میزان مواجهه مادران باردار، از شاخص کیفیت هوا استفاده کردیم یعنی با توجه به محل زندگی مادران و بازه زمانی دوران بارداری، میزان مواجهه آنها با آلاینده‌ها ارزیابی شد.
معاون پژوهشی بیمارستان کودکان امام حسین اصفهان اعلام کرد: خوشبختانه نتایج حاکی از این بود که اکثر مادران باردار در دوران بارداری با سطح متوسط یا سالم آلودگی هوا مواجه بوده‌اند و تعداد روزهایی که مواجهه با سطح بالای آلاینده‌ها داشتند، اندک بود. با این حال، با انجام تحلیل‌های آماری و در نظر گرفتن عواملی مانند سن، تغذیه و محل زندگی مادر، مشخص شد که با افزایش سطح آلودگی هوا، سطح هورمون تیروئید در بندناف نوزاد کاهش می‌یابد.
هوسپیان تأکید کرد: این نتایج نشان می‌دهد که آلودگی هوا می‌تواند بر عملکرد تیروئید جنین تأثیر داشته باشد.
وی گفت: با توجه به نقش مهم هورمون‌های تیروئید در رشد و تکامل سیستم عصبی، می‌توان نتیجه گرفت که آلودگی هوا می‌تواند پیامدهای منفی بر رشد و سلامت جنین و همچنین بر پیامدهای بارداری داشته باشد.
انتهای پیام/