وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی: نسل جوان باید با تمدن بزرگ «اصفهان» آشنا شود

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: متاسفانه نسل جوان ما چنانکه باید با تمدن بزرگ اصفهان آشنایی ندارند و چه‌بسا نهادهای آموزشی ما در انتقال این ارزش‌ها به نسل جدید غفلت ورزیده‌اند.
به گزارش پایگاه خیری طبیعت گردشگران به نقل ازاداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، رضا صالحی امیری روز 18 بهمن ماه در آیین بهره‌برداری از ۲۰ پروژه احیا و مرمت در پهنه تاریخی تخت فولاد در اصفهان با بیان این مطلب گفت: سوال مهم این است که از دیرباز چه رمز و رازی در اصفهان بوده است که از قرن‌ها پیش تاکنون چنین شاخص و برجسته باقی مانده و‌ کانون ایجاد و رشد تمدنی بزرگ شده است.
وی با بیان اینکه آرامستان تاریخی تخت‌فولاد کانون هنر، فقاهت، شعر، فلسفه، حکمت و عرفان است و بعد از وادی‌السلام، مهم‌ترین آرامستان جهان تشیع به‌شمار می‌رود، افزود: اینکه چرا تخت‌فولاد در اصفهان ایجاد شده است، نکته مهمی است که جای تحلیل و بررسی دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: متاسفانه نسل جوان ما چنانکه باید با این تمدن آشنایی ندارند و چه‌بسا نهادهای آموزشی ما در انتقال این ارزش‌ها به نسل جدید غفلت ورزیده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: از تک‌تک کسانی که به هویت و تمدن اصفهان دلبستگی دارند و برای صیانت از آن گام برمی‌دارند، سپاسگزارم و معتقدم اصفهانی‌ها باید از زندگی در چنین جغرافیایی احساس غرور داشته باشند.
فعال‌سازی گونه‌های مختلف گردشگری در اصفهان، در دستور کار قرار دارد
استاندار اصفهان نیز گفت: خداوند را شاکریم که در دهه مبارک فجر، استان اصفهان با ۱۱۵۸ پروژه در حال افتتاح، به یک‌ کارگاه بزرگ عمرانی بدل شده است.
مهدی جمالی نژاد با بیان اینکه روزی نیست که در استان و شهر اصفهان برنامه و‌ رویدادی برگزار نشود، افزود: در همین راستا، اعلام می‌کنم که اصفهان قرار است به یکی از بزرگترین قطب‌های گردشگری بدل شده و گونه‌های مختلف گردشگری در استان و شهر اصفهان فعال شود.
وی تاکید کرد: اصفهان قادر است میزبان رویدادهای مختلفی باشد که به‌صورت ملی برگزار می‌شود و این کمک بسیار بزرگی به رونق گردشگری کشور خواهد کرد.
«صیانت از اصفهانِ دیروز» از رویکردهای مهم شهرداری اصفهان است
شهردار اصفهان نیز در این مراسم اظهار کرد: در شهرداری اصفهان سه ماموریت برای خودمان تعریف کرده‌ایم که صیانت از اصفهانِ دیروز نخستین ماموریت است. چنانکه ۱۹۰۰ هکتار بافت تاریخی در اصفهان وجود دارد که ۷۵ هکتار آن در تخت فولاد است.
علی قاسم زاده افزود: تخت فولاد از حیث قدمت تاریخی، تنوع سبک‌های معماری، تنوع کاربری‌های مختلف مانند مدرسه، چله‌خانه، تکایا و…، وجود مقبره بیش از دو هزار شخص نامدار در عرصه‌های مختلف و بسیاری جنبه‌های دیگر، آرامستانی استثنایی و شاخص در جهان است.
وی با ابراز امیدواری به اینکه مرمت و احیای ۲۰ بنا در تخت‌فولاد بتواند گامی موثر در راستای صیانت از این آرامستان تاریخی باشد، گفت: امید است که در آینده همه ما برای حفظ این مکان تلاش کنیم.