به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران به نقل از پایگاه خبری احوال نیوز، در سلسله نشستهای خبری ترجمان دانش، چهارمین جلسه خبری ترجمان دانش، با حضور دکتر مهدی احمدی فر، مدیر واحد ترجمان دانش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دکتر ماهرخ کشوری،از اعضاء هیات علمی وابسته گروه اخلاق پزشکی، دکتر لیلا قسیسین، مدیر گروه آموزشی گفتاردرمانی، دکتر ابراهیم صادقی،استاد، مرکز تحقیقات اختلالات اسکلتی و عضلانی، گروه ارتوز و پروتز، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، در محل سالن اجتماعات معاونت تحقیقات و فناوری ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با حضور اصحاب رسانه برگزارشد
به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران، گروه ترجمان دانش ، گروه ترجمان، تبادل و تجاری سازی دانش، تحت نظر معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و با هدف تسهیل و تسریع فرآیند انتقال نتایج طرحهای تحقیقاتی به مخاطبین و ذینفعان، کاربرد صحیح آنها در جهت بهبود وضعیت سلامت مردم و ارتقای خدمات بهداشتی درمانی تشکیل میشود.
وی افزود: از طرفی این پژوهش ها ،اطلاعاتش رابه جمعیت های هدفی که ممکن است خیلی متنوع و متعدد باشد برساند، از طرفی هم قطعا بسیاری از این پژوهش ها می تواند باعث افزایش آگاهی جامعه شود.
سخنران بعدی، دکتر ماهرخ کشوری، گفت: وظیفه نظام سلامت این است که از طریق غربالگری عامل بیماری را شناسایی کند ، و سریعاً درمان انجام گیرد.
وظیفه نظام سلامت است که انسان را تا حد ممکن از نهایت قدرت ها در بدنش هر چه پتانسیل دارد استفاده کند فرد و مولد باشد تا شأن انسانی اش بهم نخورد و شأن انسانی او را حفظ کنیم.
ما داریم شهر مان را دوستدار سالمند می کنیم. در حال حاضر ۲۰۱۵ سالمند در سطح بینالمللی ۹۰۰هزار سالمند داشتیم یعنی بالای ۶۵سال ،البته پرانتز باز کنم ،در کشور مان سالمندی بالای ۶۰سال است یعنی سالمندی در کشور ایران از ۶۰سال به بالا محسوب می شود، انشاالله که بتوانیم همین را توسعه دهیم , و سنش را بالا تر ببریم.
وی همچنین اضافه کرد: ما الان حدود ۲۵درصد میان سال داریم و انتظار می رود طی ۲۰سال آینده این ۲۵درصد بشوند سالمند یعنی بالای ۶۰سال یعنی از هر ۴نفر ایرانی یک نفر سالمند خواهیم داشت ما میبینیم یک سونامی دارد به سمت کشورمان پیش می رود که اگر برنامه ریزی نکنیم،با چالشهای بسیار بسیار متعددی مواجه خواهیم شد.
اصفهان افتخار این را دارد که بالای ۱۲ درصد جمعیتش ،جمعیت سالمند است واین افتخار دارد که اصفهان به عنوان شهر دوستدار سالمند شناسایی شده و افتخار دارد که اولین بیمارستان های دوستدار سالمند بیمارستان تخصصی شهید چمران ویبمارستا ن عمومی امین به عنوان اولین بیمارستان های دوستدار سالمند در کشور ایفای نقش می کنند.
وی افزود: امید به زندگی و کیفیت زندگی ،سالمندی سالم و سالمندی موفق ، سه مفهومی هستند که بعد از بالا بردن افزایش سن به آن اشاره می شود.
دکتر لیلا قسیسین، در ادامه گفت: : تخمین زده می شود که در ایران ،سالانه حدود ۱۰۰هزار نفر از سکنه مغزی رنج میبرند.
در حال حاضر مهمترین وظیفه ارتباط بین انسانها زبان است ، نکته بسیار مهم آن است که با رقابتی شدن زیاد جوامع ،خوب صحبت کردن ،غنای واژگانی ،که همان زبان است خودش را نشان داد. یکی از عوامل بسیار مهم که در کشور ما اهمیت دارد سکته های مغزی است شروع سکنه مغزی در همه کشورها مشخص است متاسفانه در ایران مشخص نیست.
وی در ادامه گفت: تحقیقی در آمریکا شده، که اولین بار که سکته اتفاق میافتد فرد و خانواده خیلی راغب اند که مشکلات حرکتی برطرف شود ،ولی با گذشت زمان این زبان است که اهمیت پیدا میکند .
وی افزود ،اتفاقی که در ایران دارد می افتد ،سن سکته مغزی کاهش پیدا کرده است.
وی عنوان کرد: عوارض حاصل از سکنه مغزی به مرور زمان و با توانبخشی بهتر می شود ،اما برای فردی که زبان پریشی دارد یک مشکل باقی میماند و آن مشکل «نامیدن»است.
دکتر لیلا قسیسین، در ادامه گفت:توانبخشی یک فرایند طولانی است به همین خاطر ما تلاش کردیم پاسخ بدهیم به بخشی از این مشکلات باطراحی وساخت یک برنامه توانبخشی ،برنامه ما اسمش «توانا» است ۰
دکتر ابراهیم صادقی، در ادامه توصیه ای به خانواده های سالمند داشت و گفت: بروز پینه در کف پا میتواند باعث زمین خوردن وعدم تعادل بدن باشد. در سالمندی زمین خوردن خیلی خطرناک است ،برای یک فرد سالمند اگر منجر به شکستگی شود ،درواقع مرگ خاموش است.