معاونت بهداشت علوم پزشکی اصفهان :30طرح بهداشتی در آستانه افتتاح قرار دارد

به گزارش پایگاه خبری طبیعت گردشگران پژمان عقدک سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درنشست خبری هفته سلامت که در مجتمع مطبوعاتی برگزار گردید با تاکید بر اینکه نظام سلامت در دولت سیزدهم به سمت دسترسی عادلانه برای همه مردم حرکت می کند، افزود: این هزینه ها و جذب نیروهای جدید به‌منظور تحقق همین هدف صورت می گیرد.
یکم تا هفتم اردیبهشت امسال به هفته سلامت نامگذاری شده و شعار این هفته «سلامت خانواده و مردمی‌سازی سلامت» است.
استان اصفهان حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان دارد که امور بهداشتی و درمانی حدود پنج میلیون نفر در ۲۶ شهرستان به عهده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.
حدود یک هزار و ۲۶۰ واحد بهداشتی با حدود هفت هزار نفر نیروی انسانی در شهرستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فعال است که ۵۰۰ واحد، خانه بهداشت روستایی هستند.
حمید گله‌داری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دراین نشست خبری به مناسبت « هفته سلامت» افزود: این نیروهای انسانی پس از برگزاری ۲ نوبت آزمون استخدام در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، جذب شدند و برای امسال نیز به‌منظور اجرای طرح تحول سلامت و رفع کمبود نیرو، مجوز جذب نیروهای جدید را دریافت کرده ایم.
وی با اشاره به اجرای ۱۵۶ طرح بهداشتی در سطح استان اصفهان با اعتبار حدود هفت هزار میلیارد ریال، گفت: ۳۶ طرح از بین آنها توسط خیران و در مساحت ۱۵ هزار متر مربع در حال اجراست.
گله‌داری با بیان اینکه ۱۲۰ پروژه دیگر نیز در حدود ۷۳ هزار متر مربع وسعت انجام می‌شود، افزود: این طرح ها شامل خانه و پایگاه بهداشت و مرکز سلامت در همه شهرستان هاست.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۳۰ طرح بهداشتی در آستانه افتتاح قرار دارد، ادامه داد: تلاش می شود سایر طرح ها نیز تا پایان امسال به اتمام برسد.
اعتبار یکهزار میلیارد ریالی برای خرید تجهیزات شبکه بهداشت استان اصفهان
گله‌داری با بیان اینکه حدود یک هزار میلیارد ریال در سال گذشته برای تامین تجهیزات در شبکه بهداشت استان اصفهان هزینه شد، خاطرنشان کرد: ۲۰ دستگاه خودروی شاسی بلند و ۳۰ دستگاه موتورسیکلت برای خدمات رسانی در مناطق سخت گذر و عشایری با اعتبار حدود ۴۰۰ میلیارد ریال خریداری شد.
وی با اشاره به تصویب تشکیلات سازمانی چهار شبکه بهداشت جدید در استان اصفهان، خاطرنشان کرد: این شبکه ها مربوط به شهرستان‌های جدید در شرق اصفهان شامل ورزنه، کوهپایه، جرقویه و هرند است که نیروی انسانی مورد نیاز آنها جذب شده و شبکه بهداشت ورزنه آغاز به کار کرده است.
همچنین رییس مرکز بهداشت اصفهان تصریح کرد: به‌منظور حفظ و ارتقای حوزه بهداشت، علاوه بر اقدامات و اعتبار وزارت بهداشت لازم است که مردم نیز بیشتر پای کار بیایند.
گله‌داری با بیان اینکه میزان پوشش خانوارهای روستایی استان در شبکه های بهداشت حدود ۹۵ درصد است، افزود: این شاخص در شهرها به‌دلیل استقبال و مراجعه کمتر، پایینتر و حدود ۳۰ درصد است که این موضوع باید با مشارکت مردم، بهبود یابد.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح تحول سلامت از پارسال در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت، گفت: شهرستان های شهرضا، خوانسار و گلپایگان در مرحله نخست اجرای این طرح قرار گرفتند که در نیمه نخست امسال در سایر شهرستان ها و در نیمه دوم سال جاری در کلانشهر اصفهان اجرا خواهد شد.
رییس مرکز بهداشت اصفهان با بیان اینکه نیروهای جدید به‌عنوان مراقبان سلامت در مراکز بهداشت و پایگاه های سلامت از جمله ۶۴ پایگاه جدید برای اجرای این طرح مستقر خواهند شد، خاطرنشان کرد: اصفهان یکی از استان های پیشرو در اجرای این طرح است و سال گذشته نیز در زمینه اجرای قانون حمایت از جوانی جمعیت و پویش ملی سلامت برتر شد.
وی همچنین با بیان اینکه از دیروز (اول اردیبهشت) هیچ پسماند عفونی به منطقه سگزی در شرق اصفهان منتقل نشده است، گفت: با مجموعه پیگیری ها و اقدامات انجام شده در استان اصفهان، همه پسماندهای عفونی پزشکی به یک مرکز پسماندسوز منتقل می شود.
گله‌داری یکی از مشکلات موجود برای توسعه شبکه بهداشت به ویژه در کلانشهر اصفهان را تامین زمین دانست و از مردم به ویژه خیران خواست تا در این زمینه مشارکت داشته باشند.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از سال ۱۳۸۵ طرح مقابله با بیماری سالک را در استان اجرا کرده است، خاطرنشان کرد: بسیاری از عملیات های این طرح مانند سم‌پاشی و جونده‌کشی وظیفه این دانشگاه نیست اما به‌دلیل اهمیت سلامت مردم این کار را با هزینه خودمان انجام می دهیم و پارسال هیچ کمک مالی به ما در این زمینه نشد.
رییس مرکز بهداشت اصفهان به آمار حیوان گزیدگی و افزایش آن در سال های اخیر در استان اشاره و اضافه کرد: حدود ۵۱۰ میلیارد ریال پارسال برای واکسن و سرم ضد هاری در استان هزینه شد که رقم قابل توجهی است و باید تدابیر ویژه برای کاهش موارد حیوان گزیدگی صورت گیرد.
مدیر گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست با اشاره به فعالیت پنج مرکز کاهش آسیب برای معتادان به مواد مخدر (تزریقی) در استان، گفت: یک مرکز سلامت روانی و اجتماعی (سراج) نیز با هدف پیشگیری از موارد اورژانس مرگ خودخواسته و کنترل بیماران مزمن سلامت روان در شهرضا فعالیت دارد.