استان چهارمحال و بختياری در قلمرو مركزی رشته كوههای زاگرس استقرار يافته و يكی از پر بارش ترين مناطق كشور است، اين استان با وجود دارا بودن يك درصد از مساحت كل كشور ده درصد از آب آن را تأمين مي كند به طوري كه دو رودخانه مهم كشور ،كارون و زاينده رود از ارتفاعات آن سرچشمه می گيرند. شكل ارتفاعات ،ميزان نزولات جوی و ارتفاعات از سطح دريا و آب و هواي متنوع استان چشم انداز بكر و متنوعی را فراهم آورده است . جمعيت استان بر اساس سرشماری سال 1390 بالغ بر 900 هزار نفر می باشد كه بيش از نيمی از اين جمعيت در نقاط شهری و بقيه در مناطق روستایی سكونت دارند و تعدادی نيز كوچنده مي باشند . فرهنگ كوچ در اين استان با وجود بزرگترين جامعه ايلی كشور ( ايل بختياری ) و به طبع آن ايل راه هاي تاريخی ، سكونت گاه های دائمی و فصلي با آداب و رسوم و فرهنگ و پوشش محلي داراي نمود گسترده و جاذبي است . بر اساس آخرين تقسيمات كشوري، استان دارای 9 شهرستان، 25 بخش، 40 شهر، 50 دهستان و 820 روستا است شهرستان های اين استان عبارتند از شهركرد، اردل، بروجن، بن، سامان، فارسان، كوهرنگ، كيار و لردگان . استان چهارمحال و بختياری منطقه ای است كوهستانی كه تقريبا 76درصد آن را كوهها و تپه ها و 24درصد ديگر را دشت هاي آبرفتس و فلات ها تشكيل مي دهند .دامنه هاي زاگرس در اين استان گنجينه اي از طبيعت فراروي ما گذاشته، مناظري بديع و زيبا تا بدان جا كه چهارمحال و بختياری را بهشت طبيعت دوستان و گردشگران ناميده اند .
شهرستان لردگان با مركزيت شهر لردگان (در فاصله 160 كيلومتري مركز استان ) و با مساحت حدود 3397 كيلومتر مربع و جمعيتی بالغ بر 194873 هزار نفر شامل 5 بخش 4 شهر و 11 دهستان و با ارتفاع 1700 متر از سطح دريا در گذشته مركز ايالت فردن بوده كه به معني مركز ماواي اقوام لر زبان مي باشد. ناصر خسرو قباديانی در سفر نامه خود از لردگان(لردجان) نام به ميان آورده است .
از مهمترين جاذبه های گردشگری ، تاريخی مذهبی، صنايع دستی و سوغات محلی اين شهرستان میتوان به موارد زیر اشاره كرد.
جاذبههای گردشگری
آبشار آتشگاه، چشمه سندگان، چشمه برم (لردگان و مالخلیفه)، چشمه خانی، جنگلهای بلوط منطقه، مناطق زيباي ارمند و بارز و شوآرز ، پارک جنگلی چارطاقي منچ، پارك جنگلي پروز، حاشيه سد کارون4، حاشيه رودخانه خرسان و…
اماكن تاريخی مذهبی
بقايای قلعه دشت پاگرد، برج سردشت، بقایای کاروانسرای قلعه مدرسه، بقايای بنای چارطاقی منچ، مسجدتاريخي روستاي سونك، امامزاده شاه عبدالرحمن روستاي بيدله، امامزاده ميل شاه روستاي بارز، امامزاده روستاي شهسوار ، امامزاده عباس علي روستای برجويی، امامزاده حسن و…
صنايع دستی
صنايع دستي رايج در اين شهرستان عبارتند از: انواع بافته های داری و عشایری نظیر گلیم، جاجیم، خورجین و البسه محلی و…، از مهمترين سوغات محلي اين شهرستان ميتوان به انواع لبنيات،گياهان دارويی،برنج محلي اشاره كرد.
پاسخ دهید